Srijeda, 16 listopada, 2024

Je li Zoran Milanović ruski plaćenik? Nije. A evo i zašto

Vrlo
President of Croatia Zoran Milanovic arrives for Arraiolos Group summit at a landmark Wawel castle yard in an Old Town of Krakow. – Dominika Zarzycka / SOPA Images//SOPAIMAGES_October_11_2024_Krakow_arraiolos-18/Credit:SOPA Images/SIPA/2410111408,Image: 919615079, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Nakon što je Aleksandar Vučić stigao u Dubrovnik, političke tenzije između Pantovčaka i Banskih dvora ponovno su eskalirale. Najnovija optužba, koja dolazi iz redova HDZ-a, jest da Zoran Milanović možda prima financijsku podršku od Rusije. Optužba koja je dovoljno ozbiljna da oporba zahtijeva očitovanje Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) kako bi se utvrdila istina.

Milanović je odgovorio na optužbe putem Facebooka, podsjetivši na snimke iz 2020. godine kada je hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u Zagrebu sastao s ruskim kolegom Sergejem Lavrovom. Unatoč optužbama, ne postoje konkretni dokazi koji bi potvrdili da Milanovića financira Rusija, što je potvrdio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, dodajući kako se radi o špekulacijama temeljenim na Milanovićevim izjavama.

Iako se HDZ-ov kandidat Dragan Primorac složio da dokazi još uvijek nedostaju, ističe da je Milanovićevo ponašanje od početka rata u Ukrajini sumnjivo, osobito zbog njegove navodne proruske orijentacije.

Oporba, uključujući Ivanu Kekin iz stranke Možemo, traži transparentnost te poziva na izvješće SOA-e kako bi se utvrdilo je li Hrvatska u hibridnom ratu. Ovakve optužbe zahtijevaju temeljitu istragu kako bi se spriječila bilo kakva mogućnost da strane vlade utječu na političke procese u Hrvatskoj.

Na temelju svega, politički sukob između vlade i predsjednika dodatno je potaknut neslaganjem oko slanja hrvatskih vojnika u Njemačku, što Milanović odbija potpisati jer tvrdi da bi vojnici mogli završiti u Ukrajini. Dok se glasanje očekuje krajem listopada, rasprava o ovom pitanju postaje sve složenija jer ključni politički lideri imaju oprečne informacije o misiji vojnika.

 

- Advertisement -

5 KOMENTARI

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zlatan i Carroll: Kad repovi vode bitke, a ego traži pažnju

Zlatan Ibrahimović – čovjek koji je, kažu, igrao za najveće klubove svijeta: Milan, Juventus, Inter, Ajax, PSG, Barcelonu, Manchester...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -