Srijeda, 16 listopada, 2024

TKO JE MARKO RAMLJAK? Kapetan Zadra skočio u more i spasio čovjeka: ‘Nisam heroj, svi bi to napravili’

Vrlo

Prava drama odvijala se u Zadru u petak, kada je muškarac, koji je plivao u moru, počeo tonuti i boriti se za život. Srećom, u blizini je bio kapetan košarkaškog kluba Zadar, Marko Ramljak (31), koji je bez oklijevanja skočio u more i spasio ga od utapanja. Marko, inače Hercegovac porijeklom iz posuške obitelji Ramljak, još je jedan u nizu posuških darova Zadru, nakon viteza Mile Bošnjaka, (koji je kao Petar Herceg  na Pearl Harburupoginuo herojski braneći zaleđe Zadra tijekom Domovinskog rata pokazavši suborcima da idu a on ostao sam braniti kotu.)

“Nisam heroj, svi bi to napravili”

Marko je tog jutra oko 11:30 sati uživao u kavi s prijateljem i suprugom, nedaleko od mora. Supruga je prva primijetila muškarca koji se utapao samo nekoliko metara od obale. Ramljak je bez razmišljanja skočio u more u odjeći, pomogao čovjeku da se približi obali, a prijatelj fizioterapeut mu je pružio ruku i zajedno su ga izvukli na sigurno. Iako je muškarac bio dezorijentiran, zahvaljivao se nekoliko puta.

“Pozvali smo Hitnu pomoć da provjere je li s njim sve u redu. Brzo su došli i pomogli da se utopli. Ne poznajem ga, ali nadam se da će biti dobro”, ispričao je Ramljak.

Kada su ga pitali o herojskom činu, Marko je skromno odgovorio: “Nisam heroj, svi bi tako reagirali.” Dodao je da sigurno nije ni prvi ni zadnji koji bi skočio u more pomažući nepoznatim osobama.

Liječnici iz zadarske bolnice potvrdili su da je pružena pomoć muškarcu te da nije bilo potrebe za daljnjom obradom.

 

- Advertisement -
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Did you know that the Duchy of Herzegovina was once a sovereign part of Spain?

La Embajada del Reino de España en Bosnia y Herzegovina celebró anoche solemnemente el Día Nacional – Día de...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -