Srijeda, 16 listopada, 2024

Drugi dan MFF-a u Širokom Brijegu: Brutalna filmska konkurencija i druženje s umjetnicima

Vrlo

Drugi dan Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu donio je bogat filmski program i nezaboravna druženja s umjetnicima. Među posebnim gostima izdvojili su se slikar i pisac Dimitrije Popović te Tony Mandich, legendarni potpredsjednik Atlantic Recordsa.

Popović je u dvorani kina Borak predstavio svoj film “Oreol mikrokozma”, koji donosi suvremeno čitanje djela Petra II Petrovića Njegoša, dok je Mandich održao predavanje o povezanosti glazbe i filmske industrije, začinjeno anegdotama iz suradnji s najvećim pop-rock zvijezdama.

Festival se nastavlja bogatim filmskim projekcijama, uključujući španjolski film “Dobar znak” te talijanski “Bangarang”, kao i domaće autore s emotivnom pričom novinara Hassana Haidara Diaba u filmu “Hassanovi ratovi”.

Festival završava proglašenjem najboljih filmova i dodjelom nagrada, ostavljajući snažan dojam na sve ljubitelje filma.

Foto: MMF

U programu u konkurenciji bit će prikazan i ”Dobar znak” španjolskog redatelja Alba BresoliAlibercha te ”Bangarang” talijanskog redatelja Giulia Mastromaura.

Isti dan obilježit će i filmovi iz programa ”Domaćih autora” u kojem MFF prikazuje emotivnu priču koja prati život novinara Hassana Haidara Diaba, nastalu u režiji Roberta Bubala, naziva ”Hassanovi ratovi”.

Projekcija ovog filma uslijedit će nakon proglašenja najboljih filmova 25. Mediteran Film Festivala te dodjela nagrada.

 

- Advertisement -
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zlatan i Carroll: Kad repovi vode bitke, a ego traži pažnju

Zlatan Ibrahimović – čovjek koji je, kažu, igrao za najveće klubove svijeta: Milan, Juventus, Inter, Ajax, PSG, Barcelonu, Manchester...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -