Nedjelja, 6 listopada, 2024

Objavljena knjiga biskupa Perića ”Djevice premudra: O Međugorju iz ljubavi prema istini”

Vrlo

Biskup Perić o vjerodostojnosti međugorskih ukazanja: “Međugorje nije priznato kao mjesto ukazanja, već pobožnosti”

 

Biskup Ratko Perić, poznat po svojoj dugogodišnjoj kritici međugorskih ukazanja, objavio je knjigu pod nazivom “Djevice premudra: O Međugorju iz ljubavi prema istini”. U knjizi, koja je rezultat dugotrajnih teoloških i pastoralnih istraživanja, biskup Perić analizira vjerodostojnost međugorskih ukazanja kroz prizmu katoličkog učenja i mariologije.

Prema Periću, i prema Noti Svete Stolice, Međugorje nije priznato kao službeno mjesto ukazanja, već kao mjesto pobožnosti. Ova knjiga, koju je objavila nakladnička kuća Tonimir, sadrži 264 stranice te obuhvaća uvodne tekstove, 15 tematskih studija, opći zaključak, popise literature i imensko kazalo. U knjizi su uključene ranije objavljene studije, kao i nove analize, a rukopis je završen 31. svibnja 2024. godine.

Knjiga je namijenjena svima koji traže dublju istinu o fenomenu Međugorja i može poslužiti kao temelj za daljnje rasprave o ovom kontroverznom pitanju unutar Crkve.

- Advertisement -

3 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Posljednja Amerika

Elon Musk, čovjek koji je katapultirao automobile u svemir i pretvorio tehnologiju u religiju, sada nam predviđa kraj američke...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -