Utorak, 1 listopada, 2024

UŽAS Pucnjava kod Zenice: Kolona s obilježjima SDA zapucala na kuću kandidata BHI-a

Vrlo
Izgleda da predizborna nervoza u Zenici prelazi na sasvim novu razinu – prema navodima Bosanskohercegovačke inicijative (BHI), predvođene Fuadom Kasumovićem, sinoć je na kuću njihovog kandidata za Gradsko vijeće Zenice, Edina Čelenke, izvršen oružani napad. I to ni manje ni više nego iz kolone vozila s obilježjima SDA.

Čahure vatrenog oružja pronađene su na mjestu incidenta, što dodatno potvrđuje ozbiljnost situacije. BHI tvrdi da je napad uslijedio odmah nakon predizbornog skupa SDA u Šerićima, poznatom po tome što su tamo nekada okretali vola za Bakira Izetbegovića. Očigledno je da volovi više nisu na meniju.

SDA pod radikalnim pritiskom?

BHI je izdala oštro priopćenje, optužujući SDA za “radikalan i opasan način obračuna”. Prema njima, ovo nije prvi put da se SDA služi nasiljem kao sredstvom političkog pritiska, ali pucanje po kućama političkih protivnika dok su žena i dijete unutra? Čini se da se stari zenički maniri vraćaju na velika vrata. Srećom, tragedija je izbjegnuta, ali pitanje ostaje – što je sljedeće?

Dok SDA šuti, BHI poziva MUP Zeničko-dobojske županije na hitnu istragu i sankcioniranje odgovornih. Optužujući SDA za “predizbornu nervozu”, Kasumovićeva stranka smatra da se radi o očajničkom potezu zbog loših rezultata uoči izbora. Navodno, kad ankete ne idu kako treba, metci idu.

SDA se još nije oglasila, a ni MUP nije izdao službeno priopćenje. Zenica, kao i obično, ima svoje načine za zagrijavanje predizborne atmosfere.

 

- Advertisement -

10 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

“Bošnjačkom časniku koji se odbio rukovati s austrijskom ministricom nije mjesto u Oružanim snagama BiH, radikalni islamisti su prijetnja sigurnosti”

Zamjenik ministra obrane, Aleksandar Goganović, digao je uzbunu – ako ministar Zukan Helez potpiše ugovor s bošnjačkim kadetom koji...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -