Utorak, 1 listopada, 2024

SORECA S BRADAROM: Reforme i politički kompromisi ključni za napredak BiH prema europskoj zajednici

Vrlo

Predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, primila je danas u nastupni posjet veleposlanika Europske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU, Luigija Sorecu.

Tom prilikom, Bradara je zaželjela veleposlaniku Soreci uspješan mandat te istaknula važnost suradnje između Bosne i Hercegovine i Europske unije. Dotaknuli su se ključnih tema poput europskih integracija, gospodarskog rasta, provedbe investicijskih projekata i borbe protiv korupcije, čime su dodatno potvrdili zajedničke prioritete, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Veleposlanik Soreca izrazio je razumijevanje za trenutnu političku dinamiku i važnost nadolazećih izbora. Naglasio je kako su reforme i politički kompromisi ključni za napredak Bosne i Hercegovine prema europskoj zajednici. Pritom je istaknuo Plan rasta za Zapadni Balkan, koji donosi značajne prilike za ekonomski razvoj zemlje.

Bradara se osvrnula na dosadašnje napore federalne vlasti u očuvanju mira i stabilnosti, naglasivši postignute pomake u društvenom funkcioniranju, kao i uspješan početak i nastavak važnih projekata. Posebno je istaknula ulogu lokalnih zajednica u daljnjem razvoju države te važnost Odluke Europskog vijeća o otvaranju pristupnih pregovora za Bosnu i Hercegovinu.

Soreca je izrazio optimizam u vezi s budućnošću Bosne i Hercegovine na europskom putu, ponovivši snažnu podršku Europske unije reformskim procesima, dok je Bradara izrazila uvjerenje da će suradnja između Bosne i Hercegovine i EU nastaviti davati pozitivne rezultate./HMS/

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

UŽAS Pucnjava kod Zenice: Kolona s obilježjima SDA zapucala na kuću kandidata BHI-a

Izgleda da predizborna nervoza u Zenici prelazi na sasvim novu razinu – prema navodima Bosanskohercegovačke inicijative (BHI), predvođene Fuadom...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -