Ponedjeljak, 30 rujna, 2024

Hezbolah: Spremni smo na izraelsku kopnenu invaziju na Libanon

Vrlo

Zamjenik šefa Hezbolaha Naim Kasem je u svom prvom javnom obraćanju, otkako je Izrael ubio čelnika skupine Hasana Nasralaha prošlog tjedna, rekao da je pokret spreman suprotstaviti se izraelskoj kopnenoj invaziji na Libanon. Izrael neće ostvariti svoje ciljeve, poručio je.

“Suočit ćemo se s bilo kojom mogućnošću i spremni smo ako Izraelci odluče ući (u Libanon) kopnenim putem, a snage otpora su spremne za borbe na kopnu”, rekao je.

“Nastavljamo s operacijama prema ranije usvojenim planovima”

Kazao je također da će Hezbolah “prvom prilikom” izabrati nasljednika ubijenog Nasralaha. Prema njegovim riječima, Hezbolah nastavlja s operacijama i postupa prema ranije usvojenim planovima.

Kasem je dosadašnje napade opisao kao “minimalne” i dodao da bi rat protiv Izraela mogao potrajati.

Izraelske snage su Hezbolahu zadale nekoliko udaraca u dvotjednom valu napada na ciljeve u Libanonu u kojima je eliminirano nekoliko zapovjednika. Mnogi misle da bi sljedeći potez Izraela mogao biti slanje kopnenih snaga i tenkova preko granice.

Izrael nastavlja ubijati Hezbolahove i Hamasove vođe

Također, palestinska militantna skupina Hamas je objavila da je njezin vođa u Libanonu poginuo u izraelskom zračnom napadu na grad Tir, a druga palestinska organizacija da su poginula trojica njenih vođa u napadu u središtu Bejruta, što je prvo takvo djelovanje unutar granica grada.

Ubojstva predstavljaju najnoviji u nizu izraelskih napada na militante u Libanonu u sklopu sukoba koji se prostire od palestinskih teritorija u Gazi i okupirane Zapadne obale do Jemena i samog Izraela.

- Advertisement -

13 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Plenkoviću cilj da prosječna mirovina bude do 800 eura

U Zagrebu u utorak Blok umirovljenici zajedno (BUZ) organizira prosvjed "Protiv siromaštva" s glavnim zahtjevom Vladi da ispuni obećanje...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -