Petak, 27 rujna, 2024

U SAD-u sanjkama udario u Black Hawk, dobiva 3,3 milijuna dolara odštete

Vrlo

Savezna vlada proglašena je glavnim krivcem za noćnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen Jeff Smith, odvjetnik iz Massachusettsa. Smith je zamalo poginuo kada je motornim sanjkama udario u parkirani helikopter Black Hawk.

Okružni sudac Mark Mastroianni presudio je da Smithu pripada odšteta od 3,3 milijuna dolara. U presudi se navodi da obje strane snose odgovornost za nesreću koja se dogodila u ožujku 2019. godine, no vlada snosi 60 posto odgovornosti jer je helikopter bio parkiran na stazi koju koriste vozači motornih sanjki.

Detalji presude

Mastroianni je kritizirao Smitha zbog nesigurnog upravljanja sanjkama, ističući da je vozio prebrzo i imao zatamnjene naočale. Smith je tražio 9,5 milijuna dolara kako bi pokrio troškove liječenja i izgubljene plaće.

Vlada ima rok od 60 dana da isplati odštetu ili uloži žalbu. Smithovi odvjetnici su tvrdili da je posada helikoptera bila nemarna jer je parkirala letjelicu dugu 19,5 metara na stazi za sanjke.

Osvrt suca

“Sud smatra da je vlada prekršila svoju dužnost jer nije poduzela korake da se zaštiti od očitog rizika prisutnosti kamufliranog helikoptera na aktivnoj stazi za motorne sanjke, posebno u mraku. Helikopter nije bio osvijetljen niti obilježen”, rekao je sudac.

Smith, koji je prebačen u centar za traumatologiju s teškim ozljedama, sada ima problema s obavljanjem jednostavnih zadataka. Također, navodi se da je popio dva piva uoči nesreće.

Pozadina slučaja

Na mjestu nesreće nalazi se i rijetko korištena pista, a Smith tvrdi da se sanjkama vozio više od 100 puta, no helikopter je posljednji put vidio kao dijete. Vlasti su tvrdile da članovi posade nisu znali da su sletjeli na stazu za motorne sanjke.

- Advertisement -

1 KOMENTAR

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

KAOS U SABORU: Grmoja i Selak Raspudić razbucali Zekanovića u 2 min

Slobodan govor saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića koji je svojih pet minuta iskoristio kako bi se osvrnuo na govore saborskih...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -