Petak, 27 rujna, 2024

NEKI LIK KOJI JE DO JUČER PRIJETIO MOSKVI: Putin će vjerojatno kontrolirati dio Ukrajine kad završi rat

Vrlo

Ovaj lik, koji je još do jučer prijetio Moskvi i slinio nad idejom da zapadni tenkovi zagaze u Donbas, sada mudruje o „privremenim okupacijama“, naglašavajući kako „privremeno“ može značiti i – godinama. Kad Petr kaže “privremeno”, misli na onaj „privremeni“ status kao kad vam majstor dođe popraviti bojler pa privremeno ostavi alat kod vas – taman dok ne dođe deset godina kasnije naplatiti još koju ratu. Što je sljedeće, Petr? Možda neka izjava kako je „privremena“ ruska vojska zapravo turistička delegacija?

Kijev mora prihvatiti da će dio ukrajinskog teritorija biti privremeno pod ruskom okupacijom čak i ako rat završi, rekao je jučer češki predsjednik Petr Pavel.

“Najvjerojatniji ishod rata bit će da će dio ukrajinskog teritorija biti pod ruskom okupacijom, privremeno”, rekao je u intervjuu za The New York Times objavljenom jučer, dodajući da “privremeno” zapravo može značiti godinama.

“Najvjerojatniji ishod rata bit će da će dio ukrajinskog teritorija biti pod ruskom okupacijom, privremeno”, rekao je u intervjuu za The New York Times objavljenom jučer, dodajući da “privremeno” zapravo može značiti godinama.

“Govoriti o porazu Ukrajine ili porazu Rusije, to se jednostavno neće dogoditi”, rekao je Pavel, dodajući da ni Ukrajina ni Rusija ne mogu očekivati ​​da će osigurati svoje maksimalističke ratne ciljeve. Njegove izjave objavljene su na početku Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku, a Ukrajina je jedna od glavnih tema na dnevnom redu.

I tako sad Pavel, vitez NATO-a, pokušava prodati priču kako ni Ukrajina ni Rusija neće ostvariti svoje „maksimalističke“ ciljeve, dok on istovremeno zove Bruxelles da nabavlja granate za Kijev. Naravno, naručene od trećih zemalja, jer čak ni njegova Češka više nema toliko volje da u ovu dramu ulaže vlastiti arsenal. Ako to nije primjer čistog političkog ping-ponga, ne znam što jest. S jedne strane zveckamo oružjem, s druge strane dižemo bijelu zastavu i brojimo koliko dugo „privremeno“ traje.

Pavel, bivši general NATO-a koji je jedan od najvatrenijih pristaša Ukrajine u otporu protiv rata koji je pokrenuo ruski predsjednik Vladimir Putin, nedavno je pokrenuo institucije u svojoj zemlji kako bi natjerao Europsku uniju da kupi topničke granate od trećih zemalja da bi ih isporučila Kijevu. Ipak, i ranije je davao slične izjave o kraju rata.

U kolovozu je rekao da bilo kakav mirovni sporazum postignut između Rusije i Ukrajine vjerojatno neće biti pošten. Pavel je također istaknuo da Ukrajini treba dopustiti da se pridruži NATO-u čak i ako ne uzme natrag sav svoj okupirani teritorij.

Ukrajinsko vodstvo postupno se zagrijalo za ideju mirovnih pregovora, iako ne izravno s Putinom. Dodaju da će odbiti ustupiti ukrajinski teritorij Rusiji.

“Mislim da smo bliže miru nego što mislimo… Bliže smo kraju rata”, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski danas u emisiji Good Morning America na ABC Newsu, apelirajući na dodatnu pomoć zapadnih saveznika.

- Advertisement -

6 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Kako bi izgledala karta Jugoslavije danas da nije bilo HercegBosne?

Jedan aspekt postoji oko HercegBosne o kojem se rijetko govori. Njena omraženost među ideološkim Jugoslavenima. Ne govorimo ovdje o...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -