Ponedjeljak, 23 rujna, 2024

Premijer Crne Gore obećava stanove za 1000 eura po kvadratu: Realnost ili crnogorska verzija američkog sna?

Vrlo

Crna Gora, zemlja s prelijepim planinama i slikovitim obalama, mogla bi uskoro postati i zemlja u kojoj jeftin stan više nije mit. Barem tako obećava premijer Milojko Spajić, uvjeravajući građane da će im kroz novi projekt, pod radnim nazivom “Velje brdo,” stanovi biti ponuđeni po cijeni od 1000 eura po kvadratu. I to s rokom otplate na 30 godina, bez učešća, s kamatom od oko 1.2%.

Ali, dok mnogi klimaju glavom i pitaju se je li to uopće moguće, Spajić je siguran: “Stan mora biti dostupan svima, jer krov nad glavom nije luksuz, već potreba svakog ljudskog bića.”

No, kao i u svakom crnogorskom snu, tu je i jedna zanimljiva kvaka. Stanove možete preprodati isključivo državi – i to po kupovnoj cijeni, uz dodatak inflacije. Dakle, zaboravite na iznenadne zarade i spekulacije s nekretninama.

Skeptici se pitaju: hoće li ovaj “crnogorski san” postati stvarnost ili će se pretvoriti u još jedno prazno obećanje? Jer, priznajmo – priča zvuči previše dobro da bi bila istinita. Naša draga Crna Gora nije baš poznata po brzim i efikasnim građevinskim projektima.

Pogled prema budućnosti: Stan od 1000 eura po kvadratu bez učešća, zvuči kao raj na zemlji za prosječnog Crnogorca, ali samo ako taj raj ne ostane nedostižan na papiru. Za sada, stanovnici strpljivo čekaju, a do tada, sanjajmo.

- Advertisement -

1 KOMENTAR

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

MUSK: Odvest ću na Mars svakog tko želi tamo otputovati, osim ako Kamala pobijedi

Elon Musk, osnivač SpaceX-a, najavio je da će omogućiti put na Mars svakome tko to poželi, ali uz jednu...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -