Srijeda, 18 rujna, 2024

Kamala Harris mogla bi biti problem i Demokratima. Izgleda da Amerikanci žele potpunu promjenu establishmenta

Vrlo

Kamala Harris, potpredsjednica koja se polako ali sigurno nameće kao simbol nove ere američke politike, sinoć je u ključnom televizijskom sučeljavanju još jednom pokazala zašto ju se smatra jednom od najopasnijih prijetnji Donaldu Trumpu. Ali, ovo nije samo sukob dvoje kandidata – ovo je više od toga. Harris ovdje postaje ono što je Trump bio 2016. – kandidatkinja koja se predstavlja kao autsajderica spremna srušiti ustajali politički poredak.

Trump, koji je 2016. pobijedio upravo na valu nezadovoljstva prema političkoj eliti, sada je postao njezin dio. Ironično, on je danas taj establishment, a Kamala Harris postaje glas naroda koji traži promjenu, govoreći o socijalnim i ekonomskim nepravdama, o pravima žena i manjina, o stvarima koje Amerikanci žele čuti – baš kao što su prije osam godina slušali Trumpa dok je obećavao da će “isušiti močvaru” Washingtona.

No, Harris donosi drugačiju dinamiku. Kao prva žena potpredsjednica, crnkinja i kći imigranata, ona dolazi iz političke pozadine koja ju čini autsajdericom, unatoč poziciji u samom vrhu vlasti. Njena retorika, usmjerena prema budućnosti, promjeni i socijalnoj pravdi, rezonira sa širokim slojevima društva, osobito među mlađim glasačima i onima koji su razočarani klasičnom politikom.

Trumpovi pokušaji da je diskreditira, bilo kroz rasističke uvrede ili tvrdnje da “nije učinila ništa” kao potpredsjednica, samo dodatno otkrivaju njegovu nervozu. I dok je Harris sinoć stala uz ideale moderne Amerike, zagovarajući prava svih Amerikanaca, Trump je još jednom ponudio istu staru pjesmu – povratak u prošlost, nerealna obećanja i laži o “velikim skupovima” i “najvećoj ekonomiji ikad”.

 Američki narod uvijek traži promjenu u trenucima krize. Trump je tu ulogu autsajdera preuzeo 2016., obećavajući novi smjer i revoluciju protiv elita. Ali sada, Harris se pojavljuje kao glas promjene, pogotovo za generaciju koja želi progresivne reforme. Njezina uloga autsajderice iz političke perspektive manjinaca i žena koje su bile na marginama političkog utjecaja donosi svježinu u odnosu na Trumpa, koji se sve više percipira kao dio starog političkog establišmenta.

- Advertisement -

6 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Hezbollah u Kaosu: Eksplozija komunikacijskih uređaja ranila stotine članova Terorističke Organizacije

Članak iz The Jerusalem Post prikazuje Hezbollah kao ozbiljno oslabljenu organizaciju, fokusirajući se na njihov trenutni kaos i ranjivost....
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -