Ponedjeljak, 28 listopada, 2024

AULIĆ: Terorizam u Europi ima jasnu vezu s BiH

Vrlo
- Advertisement -

BANJALUKA – Pokušaj osobe podrijetlom iz BiH da izvede teroristički napad u Münchenu, a njemački mediji javljaju da je meta bio izraelski konzulat u ovom gradu, još je jedan teroristički čin u Europi koji, nažalost, ima jasna veza s Bosnom i Hercegovinom, rekao je danas savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Saša Aulić

“Očito je da sjeme zla posijano u Bosni i Hercegovini 90-ih godina svoje otrovne plodove već dugo širi Europom. Nije ni čudo da se zvaničnici mnogih ozbiljnih država prilikom posjete BiH raspituju za sigurnosne izazove ove vrste”, rekao je Aulić za Srnu.

Podsjetio je da dužnosnici Republike Srpske već godinama uporno upozoravaju da su islamski terorizam i rastući antisemitizam u dijelovima FBiH prijetnje koje se ne smiju ignorirati, ali da se sigurnosne institucije u BiH moraju ozbiljno pozabaviti time.

Aulić je istaknuo da bošnjački političari i javnost zatvaraju oči na takve stvari misleći da brane Bosnu i Hercegovinu, očito ne shvaćajući da joj na taj način zapravo nanose najveću štetu.

“Problem neće nestati ako ga zanemarimo, već se može samo umnožiti. Nikome u Bosni i Hercegovini ne odgovara da ima imidž kolijevke modernog džihadizma, kako je ne tako davno pisalo na naslovnici britanskog BBC-ja” – naglasio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH.

Nažalost, rekao je, ovakvi napadi koji se događaju u Europi pokazuju da BBC nije pisao napamet i bez ikakve osnove.

Napadač koji je jučer ubijen u razmjeni vatre s policijom u Münchenu je austrijski državljanin porijeklom iz BiH, a namjeravao je izvesti teroristički napad islamističke pozadine na izraelski konzulat.

- Advertisement -

36 KOMENTARI

guest

36 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Ako muškarac pokazuje ovih 7 ponašanja u vezi, prevarite ga, život je kratak

Stalna potraga za potvrdom Stalno traži pohvale? Kao digitalni pečat odobrenja na svemu što radi. Samo mu fali da...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -