Četvrtak, 19 rujna, 2024

U Tomislavgradu Dani Petra Miloša i dodjela nagrada za kratku priču

Vrlo

U Tomislavgradu, u petak 6. rujna, započinju treći Dani Petra Miloša, Duvnjaka i člana Društva književnika Herceg Bosne, s kulminacijom u dodjeli nagrada za kratku priču – onom suptilnom književnom formom koja može cijeli svijet zbijati u nekoliko stranica, baš kao što su u Duvnu sabijene sve emocije, strahovi i nade ovog kraja.

Program, zakazan za 19 sati u kinodvorani Kulturno-informativnog centra, obećava proglasiti tri najuspjelije priče pristigle na natječaj posvećen Petru Milošu. Tko će biti ti sretnici čiji će rukopisi biti ovjenčani slavom, saznat ćemo uskoro, a njihovi će autori primiti zaslužene nagrade.

No, priča tu ne staje – članovi HKUD Crvenice, iz samog Petrova rodnog sela, izvest će nekoliko igrokaza nastalih prema njegovim tekstovima, oživljavajući tako duh i riječ ovog velikana duvanjskog pisma.

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne, u suradnji s Kulturno-informativnim centrom Tomislavgrad, ranije je raspisalo natječaj za književnu Nagradu za kratku priču “Petar Miloš”. Natječaj je izazvao značajan odaziv – čak stotinu i devet priča stiglo je od isto toliko autora, svaka sa svojom verzijom svemira svedenog na nekoliko kartica.

Povjerenstvo DHK HB, nakon pažljivog čitanja i pomnog biranja, izdvojilo je deset najboljih, a među njima tri najuspjelije. Imena tih sretnih autora bit će objavljena upravo na Danima Petra Miloša u Tomislavgradu 6. rujna.

Nagrađene priče bit će objavljene u Osvitu, časopisu DHK HB za književnost, kulturu i društvene teme, kako bi čitatelji mogli okusiti plodove ovog literarnog natječaja, priopćili su organizatori.

Baš kao što Petar Miloš zna, svaka priča nosi dušu pisca, a ovoga rujna, u Tomislavgradu, te će se duše slaviti na najbolji mogući način – kroz riječ, kroz sjećanje, kroz nagradu.

 

- Advertisement -

3 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Obljetnica pokušaja oslobođenja Mostara od strane patriotskog Hamasa: Teroristi domorodci Hrvati ipak nisu iseljeni

Mostar – Dana 18. rujna slavimo nesvakidašnju obljetnicu – pokušaj osvajanja Mostara od strane patriotskog pokreta Hamasa koji je...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -