Četvrtak, 19 rujna, 2024

Masovni ubojica iz Srbije Uroš Blažić jako voli svog tatu. Nekoj djeci je tate oduzeo…

Vrlo

Uroš Blažić, optuženik za masovno ubojstvo koje je u svibnju 2023. godine potreslo sela Dubona i Malo Orašje, danas je pred Višim sudom u Beogradu priznao krivnju za zločin koji je zauvijek promijenio živote mnogih obitelji. Tog kobnog 4. svibnja, tada dvadesetjednogodišnji Blažić, oružjem je oduzeo devet života, a 14 osoba ostavio ranjenima. Dok je priznao krivnju, Blažić je s tugom pokušao zaštititi svog oca, također optuženog za posjedovanje oružja, izjavivši da je on jedini kriv i da njegov otac ne bi trebao odgovarati za zločin koji nije počinio.

Na današnjem ročištu, sudnica Specijalnog suda ispunjena je bila potresenim roditeljima žrtava, koji su s bolom i tugom na licima nosili majice sa slikama svojih najmilijih i porukom “Živite”. Njihova je bol bila gotovo opipljiva – neki su se u očaju bacali na staklo, dok su drugi glasno iskazivali svoj bijes i tugu.

Kako Blažić čeka maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora, ostaje otvoreno pitanje može li išta umanjiti patnju obitelji koje su izgubile svoje najdraže.

“Prava tragedija u životu nije smrt, nego ono što umire unutar nas dok još živimo.” — Norman Cousins

Uroš Blažić suočit će se s dubokom unutarnjom borbom u zatvoru. Svaki dan proveden iza rešetaka bit će ispunjen neizbježnom refleksijom o njegovim zločinima, dok se bude suočavao s težinom svojih djela i nepovratnim posljedicama. Njegova tragika bit će u neizbježnom suočavanju s vlastitom savjesti, izoliran od vanjskog svijeta, ali ne i od unutarnjih demona. Dani će se nizati u beskrajnoj monotoniji, a tišina će postati najglasniji podsjetnik na uništene živote i izgubljene budućnosti.

“Najveći zatvor u kojem ljudi žive je strah od onoga što drugi misle.” — David Icke

Uroš je, u trenutku kada je počinio zločin, možda bio vođen impulsima i strahovima koji su ga zarobili, a ne stvarnim razumijevanjem vlastitih postupaka. Sada, suočen s godinama izolacije, njegov najveći zatvor neće biti samo fizički zidovi, već stalni strah od osude drugih, od vlastite savjesti, i od toga što su njegovi postupci učinili od njega kao osobe.

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Obljetnica pokušaja oslobođenja Mostara od strane patriotskog Hamasa: Teroristi domorodci Hrvati ipak nisu iseljeni

Mostar – Dana 18. rujna slavimo nesvakidašnju obljetnicu – pokušaj osvajanja Mostara od strane patriotskog pokreta Hamasa koji je...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -