Petak, 25 listopada, 2024

PROGOVORILI O PLANU: ISIS-ov osumnjičenik za napad ‘planirao je autom udariti 20.000 obožavatelja’ na koncertu u Beču

Vrlo
- Advertisement -
(Slika: (Fotografija FLORIAN WIESER / APA / AFP) / Austrija IZLAZI (Fotografija FLORIAN WIESER/APA/AFP putem Getty Imagesa))

Pojavili su se zastrašujući detalji o osujećenoj terorističkoj zavjeri povezanom s ISIS-om koja je dovela do otkazivanja koncerata Taylor Swift u Beču.

Dvojica osumnjičenika, koji su navodno radili kao zaštitari na događaju, uhićeni su zbog planiranja napada.

Jedan od njih optužen je za planiranje napada vozilom u kojem je trebao biti eksploziv te bi ga takvog pustio  u gomilu od 20.000 ljudi ispred stadiona Ernst Happel, uz dodatno planiranje napada mačetama i noževima nakon što nastane panika.

Treća osoba još uvijek se traži.

Prema izvještajima, 19-godišnji osumnjičenik planirao je koristiti kemikalije za izradu eksplozivne naprave, poznate kao TATP, koje su pronađene u njegovoj garsonjeri.

Osim toga, uhićen je 17-godišnji Austrijanac, dok se 15-godišnji Austrijanac još uvijek ispituje.

Austrijski kancelar Karl Nehammer potvrdio je da je tragedija izbjegnuta zahvaljujući brzoj suradnji policije i obavještajnih službi.

Otkazivanje koncerata u Beču bilo je neophodno zbog sigurnosnih prijetnji, a organizatori su obavijestili obožavatelje o povratu novca za kupljene ulaznice.

Sigurnost koncerata planirana je s visokom razinom zaštite, s očekivanim brojem od 65.000 posjetitelja svaki dan, uz dodatne obožavatelje oko mjesta događaja. Londonski gradonačelnik Sadiq Khan istaknuo je da će London nastaviti s pripremama za nadolazeću turneju Taylor Swift, uz naglasak na sigurnost i suradnju s policijom.

Ministrica policije Diana Johnson najavila je da će Scotland Yard pažljivo pregledati obavještajne podatke u pripremi za britansku turneju, uz obećanje provedbe “Martynovog zakona” za jačanje sigurnosti mjesta.

U srpnju, tragičan napad na temu Taylor Swift u Southportu izazvao je široke nemire u Ujedinjenom Kraljevstvu. Axelu Rudakubani, 17, optuženom za napad, suđeno je.

U srpnju je tragičan napad nožem na tri mlade djevojke u prazničnom klubu na temu Taylor Swift u Southportu izazvao široke nemire diljem Ujedinjenog Kraljevstva. Incident je ostavio Swift “potpuno u šoku”.

Axel Rudakubana, 17, optužen je za napad i izveden pred sud.

Planirani koncert Taylor Swift ove večeri je otkazan zbog ozbiljnih prijetnji koje su uključivale napadače spremne na ekstremne mjere. Tri mlada muslimana od kojih jedan ima i hrvatsku putovnicu, bile su spremne poginuti kako bi ostvarile svoje namjere, a njihove mete bile su masovne i uključivale su veliki broj ljudi.

Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi, napadači nisu imali namjeru direktno napasti Taylor Swift, već su planirali izazvati štetu širokoj publici na koncertu.

Sigurnosni timovi su otkrili eksploziv u posljednjem trenutku, što je dovelo do hitnog otkazivanja događaja kako bi se osigurala sigurnost izvođača, publike i svih prisutnih.

Taylor Swift je izrazila svoje žaljenje zbog otkazivanja koncerta i zahvalila obožavateljima na razumijevanju i podršci u ovoj teškoj situaciji. “Sigurnost svih koji dolaze na moje koncerte uvijek mi je na prvom mjestu”, izjavila je Swift.

Istraga je u tijeku kako bi se razjasnili svi detalji prijetnji i identificirali svi umiješani u planiranje ovog prijetnjama. Policija i sigurnosne službe rade na osiguravanju da budući događaji budu zaštićeni i da se slične prijetnje spriječe.

Ime Taylor Swift trenutno je u vrhu svih trendova na tražilicama

 

- Advertisement -

5 KOMENTARI

guest

5 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

MURPHEY TRAŽI: Sjedišta terorističkih ćelija treba prenijeti u Sarajevo a ne ih držati po provincijama. Bit će manja korupcija….

U neobičnom, ali jako pragmatičnom potezu, američki ambasador u BiH, veliki entuzijast Sarajeva, i prijatelj muslimana cijelog svijeta "od...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -