Subota, 26 listopada, 2024

ISW: Ukrajinci napredovali 10 kilometara u Rusiju, probili dvije ruske linije

Vrlo
- Advertisement -

“Ukrajinske snage su potvrdile napredak do 10 kilometara u ruskoj Kurskoj oblasti usred nastavka mehaniziranih ofenzivnih operacija na ruskom teritoriju 7. kolovoza”, navodi se.

U recenziji se navodi da geolokacijske snimke objavljene 6. i 7. kolovoza pokazuju da su se ukrajinska oklopna vozila navodno pomaknula na položaj duž autoceste 38K-030, otprilike 10 kilometara od rusko-ukrajinske granice.

Opseg i položaj ukrajinskog napredovanja u Kurskoj oblasti koji je dosad potvrđen pokazuje da su ukrajinske trupe probile najmanje dvije ruske obrambene crte i jedno uporište.

“Odgovor Kremlja na ukrajinske ofenzivne aktivnosti u Kurskoj oblasti do sada je bio kontradiktoran, jer ruski dužnosnici pokušavaju uravnotežiti predstavljanje napora kao značajne ukrajinske eskalacije s izbjegavanjem preuveličavanja njegovih potencijalnih implikacija i riskiranja domaćeg nezadovoljstva”, navodi se.

- Advertisement -

30 KOMENTARI

guest

30 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

MURPHEY TRAŽI: Sjedišta terorističkih ćelija treba prenijeti u Sarajevo a ne ih držati po provincijama. Bit će manja korupcija….

U neobičnom, ali jako pragmatičnom potezu, američki ambasador u BiH, veliki entuzijast Sarajeva, i prijatelj muslimana cijelog svijeta "od...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -