Petak, 18 listopada, 2024

BBC ukida 500 radnih mjesta

Vrlo

BBC će ukinuti 500 radnih mjesta u sljedećih 20 mjeseci u pokušaju da uštedi 200 milijuna funti (258 milijuna dolara) i postane “agilnija organizacija”, objavio je britanski javni servis.

Otpuštanja, koja će se postići zatvaranjem i prenosom nekih uloga i stvaranjem drugih u “područjima rasta”, najnovija su otpuštanja dok se BBC nosi sa smanjenim financiranjem i inflacijskim pritiscima.

Televizijska kuća, koja se uvelike oslanja na godišnju licencnu naknadu od 169,50 funti koju plaća svako britansko kućanstvo koje gleda kanale uživo na televiziji, također se bori s širim promjenama u potrošnji medija kao što su streaming i usluge na zahtjev, javlja AFP.

Iz BBC-ja navode da će ukinuti 500 radnih mjesta do ožujka 2026., nakon što su već smanjili broj zaposlenih za 10 posto u posljednjih pet godina, što je smanjenje od gotovo 2.000 radnih mjesta.

Detaljno opisujući promjene u svom godišnjem izvještaju objavljenom danas, BBC je objavio da je taj potez dio “ubrzavanja našeg digitalnog pristupa kako bismo dosegnuli publiku tamo gdje je”.

– Tijekom sljedeće dvije godine nastojat ćemo dodatno preusmjeriti novac koji imamo u prioritetna područja koja pružaju pravu vrijednost za publiku – rečeno je./HMS/

- Advertisement -

2 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -