Petak, 18 listopada, 2024

Ako je Puhovski u pravu Šeks i Granić nemaju izbora. Na šefa Hrvatske vojske moraju poslati hrvatskog vojnika

Vrlo

Anušić bi bio neugodan protivnik Milanoviću, naročito na terenima koje je posljednjih godina Milanović osvojio. U HercegBosni i svim područjima gdje braniteljska populacija vodi glavnu riječ a hrvatstvo je svedeno na karikaturu, zahvaljujući i mudroj “državničkoj” bolje rečeno halal politici Andreja Granića Plenkovića. Osim toga vojnik Anušić je prilično čist. Njega bi Milanoviću bilo nezgodno vucarati po podu. Ili bi to imalo kontraefekt.

Anušić je u međuvremenu u BIH već doživio napade od Emira Suljagića, “uglednog” prelaznika hrvatske državne granice koji jedan dan najavljuje nove pokolje hrvatske elite a sutradan gostuje u okolici Markovog trga. A zna se – kog napadne Suljagić tome karijere ne manjka. Pogledati samo dokud je došao Konaković kojem je Suljagić predviđao kratku političku budućnost.

Vladajući u Hrvatskoj, čitaj Granić i Šeks, stoga nije da baš imaju izbor oko tog što će predložiti koalicija Demokratskog Centra i Udruge nepenzioniranih alkoholičara. Skraćeno PPDC.

Premijer RH Vlade 2024  lijevo, šef sudbene vlasti 2024 desno.

Politički analitičar Žarko Puhovski rekao je u HTV-ovoj emisiji Studio 4 kako bi atentat na američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa mogao biti povod za Demokratsku stranku da odabere drugog kandidata umjesto aktualnog predsjednika Joea Bidena, za kojega je ocijenio da sada ima još manje šanse protiv Trumpa.

Odgovarajući na pitanje može li Biden bilo što napraviti, Puhovski je rekao da Biden nije ništa mogao napraviti ni prije tri dana, a sada sasvim sigurno ne može ništa.

– Ovo bi mogao biti formalni povod za Demokratsku stranku da se odluči nabrzinu promijeniti kandidata, ali to moraju napraviti u narednih četiri-pet dana. Nakon toga je prekasno, rekao je Puhovski.

– On ne može s Trumpom izaći na kraj ni u normalnim okolnostima, a pogotovo sad kad je on, a, agresivan, i b, žrtva, dodao je.

Osvrćući se na to da je Trump za svog potpredsjedničkog kandidata izabrao J. D. Vancea, koji je nekad bio vrlo kritičan prema Trumpu, Puhovski je rekao da Trumpu dobro ide, da mu još bolje ide nakon atentata te da sad svi pokušavaju doći u šator pobjednika.

Govoreći o “trumpizmu” kao radikalnom političkom diskursu Puhovski se osvrnuo i na predsjednika RH Zorana Milanovića, za kojeg je rekao da je uveo “taj tip psovačkog obraćanja”. Međutim, dodao je, iako se Milanović ne libi svima reći što ih ide, uvijek ima dva “K” ograničenja – Kaptol i Kremlj.

image

– On ima – i ne bez vraga, nije to neracionalno – veliko poštovanje prema moći Rusije, i na to ima pravo. On često ima pravo. Međutim, to kako on ima pravo izvodi na način koji ukida mogućnost da bude u pravu s obzirom na racionalni dijalog, rekao je Puhovski.

Na Milanovićevu izjavu da bi bilo “fora” da mu premijer Andrej Plenković bude protukandidat na predsjedničkim izborima Puhovski je rekao da je to “kao da pozivate Luku Modrića da malo igra u Kustošiji”.

Rekao je i kako je uvjeren da HDZ-ov ministar obrane Ivan Anušić jedini ima šansu protiv Milanovića.

image

– Prvo, zato što ima background koji Milanović nema. To znači borbeni, to znači iz rata. Drugo, zato što ima verbalne sposobnosti kakve većina drugih nema, dakle, u stanju je odbrusiti. I treće, zato što je u najmanju ruku nekoliko tjedana Milanović pokazivao spremnost i sposobnost da s njim surađuje, rekao je Puhovski, dodajući da Anušić ima i podršku jake struje u HDZ-u, kao i da bi Milanović protiv njega morao “ići na psovanje”.

- Advertisement -

4 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -