Petak, 18 listopada, 2024

Ukrajinac u civilu ispalio raketu s ramena i oborio ruski krstareći projektil

Vrlo
Bivši savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova Anton Geraščenko objavio je na X-u snimku na kojoj se, kako kaže, vidi Ukrajinac, odjeven u civilnu odjeću, s ramena ispaljuje raketu kako bi presreo ruski krstareći projektil.

Kratka, zrnasta snimka prikazuje Ukrajinca kako ispaljuje projektil, a u pozadini se čuju glasovi koji slave, što implicira da je ruski projektil uspješno presretnut. Nije jasno gdje i kada je video snimljen, piše Newsweek i dodaje da Ukrajinac na snimci koristi MANPAD, prijenosni protuzračni obrambeni sustav.

 

Ukrajina je dobila nekoliko tipova MANPADS-a, uključujući rakete Stinger američke proizvodnje i britanske rakete kratkog dometa StarStreak. Prema dokumentima Pentagona, SAD je do danas isporučio više od 2000 Stingera za ukrajinske trupe.

MANPAD-ovima često upravlja jedna osoba koja ispaljuje projektil sa svog ramena, a sustav se po potrebi lako pomiče po bojnom polju.

Kijev tvrdi da su dosad korišteni za uništavanje ciljeva poput ruskih borbenih zrakoplova ili helikoptera te manjih ciljeva poput dronova./HMS/

- Advertisement -

1 KOMENTAR

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Reakcija
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Predsjednik Ortega: Zelenski i Netanyahu su “dva Hitlerova sina”

Nikaragvanski predsjednik Daniel Ortega oštro je kritizirao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i ukrajinskog čelnika Vladimira Zelenskog, uspoređujući ih s...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -