Subota, 5 listopada, 2024

Dodik: Idemo do Strasbourga zbog žrijebanja delegata za Dom naroda BiH

Vrlo

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je da će kandidat te stranke za delegata u Domu naroda Paralementarne skupštine pojedinačno tužiti sve članove Centralne izborne komisije BiH “zbog kršenja zakona“.

– Kao što je poznato, mi ne prihvaćamo blamažu Centralne izborne komisije koja je žrijebanjem izvukla delegata iz PDP. Naš kandidat će tužiti sve članove CIK-a i vjerojatno ćemo ići do Strasbourga. Ne vjerujem u pravosuđe BiH, ali idemo s tim da pokažemo da je to sve besmisleno. Listić za drugog kandidata je bio nevažeći i to ćemo dokazati – tvrdi Dodik.

On je poslije sjednice Predsjedništva SNSD-a rekao da Nenad Vuković iz PDP-a kojeg je CIK žrijebanjem izabrao za delegata u Dom naroda BiH “neće nikada položiti zakletvu i da neće moći biti delegat“.

– Dom naroda može i bez njega, on je nebitan lik kojeg su izvukli iz naftalina jer žele da oslabe uticaj SNSD – ocijenio je Dodik.

On je rekao da je na sjednici Predsjedništva SNSD razmatrana i finansijska situacija u RS, te da je konstatovano da je ona stabilna i da se izmiruju sve obaveze na vrijeme.

– Neki su prognozirali dan D u lipnju. Dokazali smo da radimo bez zastoja unatoč preprekama osoblju pojedinih ambasada u BiH – rekao je Dodik, navodeći kako je prosječna plaća u RS oko 720 eura.

On je dodao kako u SNSD-u imaju informacije da “jedan američki službenik hoda po bankama u Banjoj Luci i zastrašuje bankare“.

– To mu neće proći. Bit će protjeran iz Banja Luke – dodao je.

Dodik je rekao da SNSD izlazi na lokalne izbore u listopadu u 64 općine u RS, u 11 općina u FBiH i u Brčko distriktu. Ova stranka ima kandidate za načelnike i gradonačelnike u 63 lokalne zajednice u RS, te jednog zajedničkog u Kupresu.

– Sve liste kandidatske su nam popunjene maksimalno. To govori o našoj snazi – zaključio je Dodik./Fena/HMS/

- Advertisement -

4 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Apel svećenika iz Jablanice: Hitno trebamo vodu i lijekove

Katastrofalne poplave i klizišta pogodile su Jablanicu, a situacija je posebno teška u Donjoj Jablanici, gdje se trenutno nestalim...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -