Subota, 28 rujna, 2024

Peternel o koaliciji DP-a i HDZ-a: Ima nekih problema

Vrlo

SABORSKI zastupnik Domovinskog pokreta (DP) Igor Peternel gostovao je na N1 televiziji.

Prvo je govorio o smrti troje pacijenata u KBC-u Rebro koji su bili zaraženi legionelom. “Ne znam što se tamo događa, saznat ćemo, to sve skupa ne zvuči dobro i treba ispitati”, naveo je. Istaknuo je kako se protivi modelu po kojem se u bolnice kadrovira ljude po stranačkom ključu.

“Nastojat ćemo prebroditi izazove”

Komentirao je i funkcioniranje koalicije s HDZ-om. “Još nije ni krenulo, završili su prvo jedni pa drugi izbori, dolaze godišnji odmori, sad je neka vrsta uhodavanja, još nije išao rebalans proračuna. Pravi test dolazi u rujnu”, smatra Peternel.

Kaže kako su koalicijski sastanci korektni, ali priznaje da postoje određeni problemi. “Korektni su, ima nekih problema, to nismo tajili, a vidjet ćemo kako će funkcionirati dalje. Primjerice, izvješća koja dolaze od pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i za djecu, dolaze iz razdoblja kad smo bili itekako kritični, tražili njihove ostavke”, rekao je.

“Sad bi kao parlamentarna većina trebali podržavati ta izvješća, a to je teško jer sadrže politike protiv kojih smo bili i protiv kojih smo i danas. To jesu određeni izazovi i nastojat ćemo to prebroditi”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pupovac nije dio vladajuće većine”

Osvrnuo se i na Milorada Pupovca koji bi mogao biti izabran za šefa Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. “Pupovac nije dio vladajuće većine i još ćemo razgovarati o glasovanju za njega kao predsjednika Odbora za prava nacionalnih manjina. To nije dio izvršne vlasti, nego parlamentarne”, istaknuo je.

“Nije mi jasno zašto je HDZ-u toliko važan Pupovac da zbog njega žele obezvrijediti sve klubove koji djeluju u saboru, imaju tri člana i imaju jednog potpredsjednika, a oni žele jednom klubu dati i predsjednika i potpredsjednika odbora i na tome inzistiraju. Meni je to čudno”, nastavio je.

Stao je u obranu stranačkog kolege Stephena Nikole Bartulice kojeg je u DP-ov stožer u izbornoj noći dovezao osuđeni kriminalac u Ferrariju. “To je možda vama medijski jedna najzanimljivija afera otkad postoji Hrvatska. Digla se prašina oko ničega”, zaključio je.

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Danski arheolozi iskopali 50 vikinških kostura

Kosturi, otkriveni u blizini trećeg najvećeg danskog grada Odensea, ostali su netaknuti zbog visoke razine vode i povoljnih uvjeta...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -