Srijeda, 23 listopada, 2024

SUD BIH KONAČNO PROGOVORIO O BUGOJNU: Murpheya ćemo privesti na ispitivanje kada on to odobri

Vrlo

U zemlji gdje je pravda očigledno stvar fleksibilnosti, Sud Bosne i Hercegovine danas je izdao priopćenje koje bi moglo ući u anale pravnog humora. Na pitanje zašto nije priveden američki ambasador Michael Murphey, optužen za višestruko vršenje pritiska na tužitelje da ne procesuiraju ratne zločince Bugojna posebno Cikotića, odgovor je jednostavan: “Privešćemo ga na ispitivanje čim on to odobri.”

Eto. Time je krug korupcije zatvoren.

Prema informacijama s Wikileaksa, koje je objavio najveći čovjek našeg vremena Julien Assange, Murphey je punih 20 godina pomagao Selmu Cikotiću pa tako i Dževadu Mlaći da izbjegavaju sud, a privedeni su tek nakon što je ključni svjedok Merzuk Aletić misteriozno ubijen. Naravno, dokazi “za samoubojstvo” su tu, ali tko bi se usudio narušiti mir jednog američkog ambasadora? Diplomatija je, kako se čini, nova verzija plašta nevidljivosti.

Sud BiH, u svom nevjerojatno iskrenom priopćenju, izjavio je: “Iako je pomaganje potencijalnim zločincima kazneno djelo, ne možemo riskirati narušavanje  dobrih američko-arapskih odnosa zbog malog detalja poput pravde za Hrvate u BIH. Naravno, međunarodni odnosi su krhki, poput staklenog balona i šta je jedan mali logor pobijenih Hrvata u odnosu na interese Velike Bosne?

Ah da, koliko ono ima takvih HVO logora u kojima su deseci ljudi odvedeni i pobijeni a potom im se gubi svaki trag? I tko je ono presuđen za UZP  a tko potpuno amnestiran?

 

Korumpirani reketaš Murphey, na upit za komentar, odgovorio nam je da trenutno nema vremena za sudska ispitivanja jer premješta jedan kiosk s Marindvora na Baščaršiju a  zauzet je rješavanjem važnih pitanja, poput toga da se troškovi komunalija općine Živinice naplaćuju po novom u Kalesiji. Jer, naravno, administrativni problemi malih općina uvijek imaju prednost pred trivijalnostima poput pravde za ratne zločine.

OHR je, dodatno, u svom odgovoru jasno dao do znanja zašto ne šalje Murpheya na sud i ne traži njegov odlazak iz Bosne: “On nam jedini još drži stranu u BiH. Tko će nas primati na prijeme ako njega protjeramo? Ja neću s kim imati ostati važan ako sve koji me stoje protjeram, kazao je Schmidt.”

Izgleda da je Murphey jedini garant diplomatskih koktela i prijema za OHR kolonijaliste, a bez njega, međunarodna scena bi postala suhoparna i monotona.

Komšićev ogavni odgovor

Na upit Željku Komšiću, “hrvatskom” članu Pripadništva BiH, smatra li se kazneno odgovornim budući da je javno priznao kako zna tko je vršio pritiske na sud da se zločinci iz Bugojna nikada ne procesuiraju, ali nikada nije prijavio tog američkog diplomata, odgovor je bio krajnje ciničan. “Zašto uvijek od mene očekujete da se borim za prava Hrvata ako sam nelegitiman?,” izjavio je Komšić. Na naš upit da je to kazneno djelo šutjeti o tome, bez obzira o čijoj žrtvi se radi Komšić je odgovorio: “Nije kazneni zakon namijenjen za nas patriote BiH nego za one koji su protiv nas.”

Jesu li i Hrvati Bugojna protiv vas i po kojem kaznenom zakonu su ubijeni i skriveni po jamama, Komšić odgovara: “To pitajte SDA, oni su tada bili zakon na cijelom teritoriju Prostora džihada.”

Na naš upit SDA-u dobili smo sličan odgovor: “Mi jesmo formalno bili vlast, no zakoni koji su se tada provodili nad zarobljenicima bili su islamski zakoni džihada, a sudila im je Islamska država.”

Znači li to da Haag nije tužio te zločince pošto šerijatski zakoni ne podliježu anglosaksonskom i rimskom pravu Europe? Bakir Izetbegović nam je odgovorio: “Upravo tako.”

Dok se Srbi i Hrvati pobijeni na Prostoru džihada armije SDA i Al Qaede pitaju kada će vidjeti pravdu, Sud BiH nudi komičan odgovor: “Možda kada američki ambasador rezervira termin.”

Tako, dok čekamo da se Murphey složi s vlastitim privođenjem, ostaje nam da se nasmijemo ovoj parodiji pravde. Ili da pljunemo od pod i krenemo na ustanak protiv ovog režima.

Jer, u svijetu gdje je diplomacija nadmoćnija od zakona, čini se da je smijeh jedini odgovor na apsurd. Sve dok suze smijalice ne postanu suze otpora.

Ovaj tekst nije aktivistička burleska, nego cinični prikaz bijedne stvarnosti koju nam sublimira međunarodni kolonijalni terorizam u zagrljaju s islamskim terorizmom koji se uvukao i u pravnu državu BIH.

 

- Advertisement -

30 KOMENTARI

guest
30 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -