Petak, 18 listopada, 2024

USTAŠKI ČASNIK IZ FILMA SVETLANE BROZ: Odbjegli ratni zločinac i dalje se skriva od Interpola, no svi znaju da živi u Metkoviću

Vrlo

Iako je Tužiteljstvo BIH još 2012 podiglo optužnicu protiv Hrstića a Interpol još 2018 raspisao potjernicu za njim Miroslavu Hrstiću iz Ljubuškog gubi se svaki trag. U Ljubuškom pak “javna je tajna” da se on krije u Metkoviću. RH Policija nije se oglašavala o ovom slučaju a mediji u BIH i RH ne bave se istim. Zašto? Možda zato jer se on javlja u filmu Štefice Galić, a kako je ona NGO dog, i pod protekcijom stranih ambasada u BIH, bilo bi im pričilčno nezgodno da padom Hrstića u vodu padne i cijeli projekt Štefica protiv Ljubuškog.

Pale bi tako i neke krupnije ribe. Recimo Svetlana Broz, Boris Dežulović, Dunja Mijatović, Manuel Sarazzin pa i sam Bundestag, koji su ovom filmu, Štefici i ratnom zločincu Hrstiću davali medijsku i političku zaštitu. Molimo sve Metkovce ako prepoznaju lika sa slike da odmah obavijeste policiju. Nikako zvati NGO sektor, strane ambasade, SIPU i slično. SiPA se u BIH bavi ubijanjem ključnih svjedoka, ne njihovom protekcijom. Pitajte Merzuka Aletića ako nama ne vjerujete.

Na samom portalu Štefice Galić čijem je mužu Neđi bio vjenčani kum u sekciji koja se bavi suočavanjem s ratnim zločinima nismo mogli pronaći niti jedan tekst u kojem se spomine Mirislav Hrstić niti njegovi zločini.

Možemo ga međutim pronaći u filmu “Neđo od Ljubuškog” koji je postavljen na portal.

Činjenica da ratni zločinac u bijegu, optužen čak prije snimanja filma svjedoči o humanizmu Neđe Galića, kolege iz HOS-a, u filmu Svetlane Broz ničim nije uzdrmala humanističku slavu Štefice Galić. NGO sektor ne prestaje ju nagrađivati iako se radi o njenom kumu čiji život , i ratni put su joj poznati. Od tjeranja ročnika da pasu travu do silovanja u Dretelju. A njihovo prijateljstvo neuništivo. Uostalom “šta fali, kum nije silovao Bošnjakinje”.

Uz još jednog HOS-ovca koji ne krije da je bio HOS-ovac i tvrdi da je i Neđo bio HOS-ovac, dolazi u jednoj minuti i Miroslav Hrstić, ustaški časnik, koji se žrtvama prije silovanja tako predstavljao. O tome je posvjedočila pokojna Olga Draško , najveća žrtva njegove “časne ustaške perverzije”.

No znamo tko o tome nije posvjedočio. Boris Dežulović koji je znao da je u filmu ratni zločinac a i dalje ga je nastavio promovirati.

Dunja Mijatović koja je znala da je u filmu ratni zločinac a i dalje ga je nastavila promovirati i štititi lažljivu Šteficu i to sa pozicije zaštitnice prava žena u Vijeću Europe. Izgleda ne i silovanih žena.

Novossti Milorada Pupovca koji su Šteficu stavile na naslovnicu i s njom obavile interview. Milorad Pupovac trebao bi srpskoj javnosti odgovoriti zašto je njegov novinar izbjegao postaviti ovo kontroverzno pitnje Štefici:

Kako se možeš predstavljati humanitarkom a nakon rata i dalje druguješ  s kumom koji je u bijegu zbog brutalnih zločina u Dretelju? Zločina nad Srpkinjama.

Kako možeš tvrditi da si antifašistica a nije ti smetalo da ti kum bude šef HOS logora a muž član HOS-a? Postrojbe Hrvata i Muslimana usmjerene na iskorjenjivanje Srba u Hercegovini.

U međuvremenu je supruga HOS-ovca i kuma ustaškog časnika Hrstića dobila nakon nagrade Palm Stifftung i nagradu Goran Bubalo koja nosi ime po ovom velikom Čapljincu koji se istakao svojim humanitarnim radom i radom na pomirenju cijele BIH.

Gdje je bila pamet Mreži Mira kad su lažljivoj HOS udovici dodijelili ovu nagradu? Što bi danas rekao veliki Goran Bubalio da zna da je kumi Miroslava Hrstića , koja ga krije i cenzurira istinu o Hrstićevim zločina, uručena nagrada po Goranovom imenu?

No ne krije ona njegove zločine samo u filmu o svom mužu HOS-ovcu, koji se eto u pauzama rada za HOS i progona Srba istakao u spašavanju Bošnjaka.

Krije ona Hrstića i u samom filmu, filmu prepunom laži. Ona naime u jednom dijelu fakturira jedan događaj HVO politici iako zna da i u tom događaju glavni akter je Hrstić.

Naime, kada spominje stnoviti ružan događaj o srpskim , JNA ročnicima, koje je netko iz zatvora u Ljubuškom, 1992 godine izveo pod repetiranim pištoljom usred Ljubuškog parka, i natjerao ih da pasu travu, baš tamo negje onkraj njene kuće, Štefica Laž Galić ne spominje da se tu radi opet o njenom kumu, Miroslavu Hrstiću, koji se vidi vraga pojavljuje u tom istom filmu par minuta kasnije, ali ovaj put ne kao ustaški časnik i HOS-ovac. Potpisano je dolje samo “kućni prijatelj Neđe Galića”.

Sve to saznala je i Svetlana Broz, pa iako unuka navodnog antifašiste Tita , nije se ispričala javnosti , nije izjavila da je obmanuta i da prekida sve NGO snošaje sa Šteficom. Niti je to uradio Gradimir Gojer niti Amer Tikveša niti Amer Bahtijar.

Štoviše nastavilo se divljati sa propagandom zvanom Štefica. Manuel  Sarazin u Bundestagu je ovom deplasiranom filmu, raskrinkanom kao filmu s ratnim zločincem u njemu koji svjedoči o humanizmu jednog HOS-ovca “antifašiste” , dao političku zaštitu.

Tako je i službenoo pola stoljeća nakon završetka njemačkog nacizma u BH, Njemačka ponovno stala u zaštitu nacizma.

Ako igdje DP može i treba poentirati kad se već obračunava s Novosstima i Pupovcem to je ova tema.

Pupovac je dužan odgovoriti i srpskoj i hrvatskoj javnosti: Zašto ste, poštovnani gospodine, u srpskim novinama , promovirali lažljivu kuju, HOS udovicu, kumu odbjeglog ratnog silovatelja srpskih žena u Hercegovini, i koliko su vam NGO ustaše za to platile?

U međuvremenu dok RH policija, po volji US ambasade i Bundestaga krije ustaškog časnika i ratnog zločinca Hrstića, silovatelja Olge Draško i drugih zatočenica u HOS logoru u Čapljini, za to vrijeme , kuma ustaškog časnika, Štefica je proglašena partizankom godine. A internetskim nebom i dalje se vrti teza kako su joj djeca pobjegla, skupa s njom iz Ljubuškog.

Djeca i unuci inače, najnormalnije joj žive u Ljubuškom.

No u Monty Daytonu nije bitna istina. Bitna je Štefica.

- Advertisement -

4 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -