Utorak, 21 svibnja, 2024

MANOLIĆ NADŽIVIO HDZ Umro od tuge u 105. godini kad je vidio da su mu oteli HDZ i pretvorili u Granićev DC

Must Read

Josip Joža Manolić umro je danas u svojoj 105. godini.

Manolić je bio jedan od osnivača HDZ-a 1989. godine i drugi predsjednik Vlade RH.

Prema našim informacijama, Manolić je umro u 105. godini od tuge kad je vidio u šta su mu granićisti pretvorili HDZ.

A granićisti su pretvorili HDZ u najveću fukaru među najmanjim globalističkim fukarama. Pretvorili su ga u Demokratski centar (DC) Mate Granića.

Već je godinama bolovao od te posebne vrste bolesti koja je poput epidemije zarazila mnoge poznate HDZ-ovce. Virus se zove “granićevštinum ad HDZ-um”. Zahvaća one koji su skontali da im je granićevština s dna kace otela stranku. 

Samo što neki i dalje, unatoč zarazi i svijesti o granićevštini, umjesto liječenja, samosvjesno glasuju za DC Mate Granića i tako šire zarazu.

Granićev DC, u šali HDZ, stranka je koja ne bi ni kakila ni piškila. Koja se gadi svakom vjerniku i nevjerniku.

Zar nije Bog rekao “Znam tvoja djela: nisi ni studen ni vruć. Da si barem jedno ili drugo! Ali zato što si poput mlake vode, ispljunut ću te iz usta!” (Otkrivenje 3:15-16).

To je Manolić, kažu nam dobro upućeni izvori, skontao kad je primio zadnje pomazanje i kad se obratio Bogu za oprost.

Možda izvor griješi da je to razlog. A možda i ne.

Zanimljivo da su devedesetih Mesić, Manolić i Vesna Pusić cinkali su Tuđmana, pisali su pisma “protiv Tuđmanove politike u BiH”, lagali, spletkarili i – na kraju – uspjeli infiltirati u HDZ svoje ljude kad je Tuđman preminuo.

Podsjećamo da se Manoliću i Mesiću 1993. u pobuni pridružio i Tomislav Karamarko. Karamarko, kojeg Plenković sad voda u kampanji kao kera, izjavio je za Nacional 2000. da se on davno raskrstio s Tuđmanom, Koji je kao predsjednik stranke 20-ak godina poslije spojio Granićev i Mesićev duh u stranci. O tome smo pisali ovdje: EKSKLUZIVNO O BRUCE LEEJU: Gdje su bili HDZ-ovci RH kad je postavljen Bruce Lee. Wikileaks 2005.: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?”

Osim što se šeta s Plenkovićem, danas je Tomo Karamarko otac lika koji sa svoje 22 godine ima agenciju za uvoz stranih radnika, Nepalaca, Indijaca, itd. u HR.

 

A sad slijedi agencijska vijest.

Josip Manolić, najdugovječniji hrvatski političar, preminuo je u ponedjeljak ujutro u 105. godini, potvrđeno je za Jutarnji list. 

Manolić je 22. ožujka proslavio svoj 104. rođendan. Rođen je 1920. godine u Kalinovcu, bio je član Komunističke partije Jugoslavije od 1939. U antifašističkom je ratu sudjelovao od 1941. godine, a nakon Drugog svjetskog rata bavio se unutrašnjim poslovima.

Bio je, zajedno s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom, jedan od osnivača HDZ-a 1989. godine i borio se za formiranje neovisne i suverene hrvatske države. Bio je i prvi predsjednik njezina Izvršnog odbora, potom 1990–93. potpredsjednik HDZ-a.

Na izborima 1990. i 1992. bio je izabran za zastupnika u Saboru RH. Bio je potpredsjednik Predsjedništva RH (1990.), predsjednik Vlade RH (1990.–91), predsjednik Kriznoga stožera RH, te predstojnik Ureda za zaštitu ustavnoga poretka (1991–93). No, 1994. godine razišao se s HDZ-om i osnovao stranku Hrvatski nezavisni demokrati, kojoj je bio potpredsjednik i predsjednik. Objavio je 2015. godine autobiografsku knjigu “Politika i domovina: moja borba za suverenu i socijalnu Hrvatsku”.

Uoči jednih od najzanimljivijih parlamentarnih izbora u novijoj hrvatskoj povijesti, Manolić je građanima Hrvatske kratko, ali jasno poručio: “Najvažnije je da što više ljudi izađe na izbore i da izbori budu pošteni. Pobjednik neka stvori Vladu koja će omogućiti svim ljudima dobar život.”

- Advertisement -

24 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -