Četvrtak, 9 svibnja, 2024

Manje poznat simptom u uhu koji može ukazivati na rak

Must Read

Liječnici upozoravaju na manje poznat simptom koji se javlja u uhu, a može ukazivati ​​na rak grla.

Prema Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS), stalna bol u uhu ozbiljan je znak upozorenja za ovu bolest. Često se poklapa s grloboljom, a liječnici kažu da je to dvoje povezano.

“Iako bol dolazi iz grla, osjećate je u uhu jer su živci isprepleteni u glavi i vratu. Konkretno, taj živac se zove Arnoldov živac. Arnoldov živac daje osjet samom uhu, pa kad imate nešto koja uzrokuje bol u vašem grlu, ta bol se također osjeća u vašem uhu,” rekao je liječnik Ryan McSpadden.

Nije potrebno spominjati da bol u uhu obično nije znak bolesti opasne po život. No, ako boli dulje od tri dana, najbolje je posjetiti liječnika, prenosi klix.ba.

Ostali simptomi raka grla mogu uključivati: kvržicu ili oteklinu na vratu, uporan kašalj, promuklost koja traje više od tri tjedna, otežano disanje, poteškoće s gutanjem, rekurentnu bronhoopstrukciju (poznatu kao hripanje)./HMS/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija će izaći jača, rekao je Vladimir Putin nakon polaganja prisege kao predsjednik

Usred aktualnog sukoba Rusije i Ukrajine, ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je uvjerenje u dostojanstveno prevladavanje sadašnjeg izazovnog razdoblja i snažniju...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -