Petak, 18 listopada, 2024

Joana: Najave tužbi protiv NATO saveza pokušaj su dizanja tenzija

Vrlo
SARAJEVO – Zamjenik glavnog tajnika Sjevernoatlantskog saveza Mircea Joana smatra da su najave pojedinačnih tužbi Srbije i Republike Srpske protiv NATO-a zbog štete uzrokovane bombardiranjem osiromašenim uranom pokušaj “vraćanja nekih sjećanja iz prošlosti”. iz političkih razloga.”

Joana je rekao da je “svijet slobodan i da bi svatko trebao moći činiti ono što misli da je dobro”.

“To je slobodno društvo. Nisam stručnjak za ta pitanja, ali čini mi se da se radi o pokušaju vraćanja nekih sjećanja iz prošlosti u prvi plan iz političkih razloga. Relativno je proziran. Iskreno rečeno, čini mi se da se radi o pokušaju dizanja nekih tenzija iz prošlosti, što smatram kontraproduktivnim”, rekla je Joana.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić razgovarao je nedavno s advokatima Srđanom Aleksićem i Anđelom Fioreom Tartaljom o naknadi štete zbog ugroženosti života i zdravlja stanovnika Srpske usljed NATO bombardovanja osiromašenim uranijumom.

Tartaglia je pred talijanskim sudovima dobio više od 300 presuda protiv Ministarstva obrane Italije, a u korist talijanskih vojnika koji su oboljeli ili umrli od raka nakon izravnog izlaganja osiromašenom uranu u misijama na Kosovu i Metohiji, BiH, Iraku, Sirije i Afganistana.

Pomaže odvjetničkom timu Aleksića koji je 2022. podnio pet tužbi Višem sudu u Beogradu tražeći odštetu od NATO-a, a koje su tužili građani oboljeli od raka nakon izravnog izlaganja djelovanju osiromašenog urana.

- Advertisement -

6 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Predsjednik Ortega: Zelenski i Netanyahu su “dva Hitlerova sina”

Nikaragvanski predsjednik Daniel Ortega oštro je kritizirao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i ukrajinskog čelnika Vladimira Zelenskog, uspoređujući ih s...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -