Petak, 18 listopada, 2024

O’Brien: Otići ću u Mostar posjetiti Muzej rata i genocida. Očekujem da će Oručević nešto napraviti i da ću u tom muzeju vidjeti i eksponate o Grabovici.

Vrlo

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropske i euroazijske poslove Jamesom O’Brienom danas je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu održao predavanje. Oštro je kritizirao ministra mira i pomirenja Safeta Oručevića.

U svom opširnom govoru, američki zvaničnik se posebno osvrnuo na političko djelovanje Safeta Oručevića.

“Vidimo da neformalni šef Istočnog Mostara  blokira unošenje eksponata iz Grabovie u muzej rata i genocida,  a na prvom mjestu interesa mu je  gasovod prirodnog gasa prema Hrvatskoj. On bi da unitarizira operatera sistema prenosa –  kompaniju u vlasništvu isključivo muslimana, a s druge strane u muzej koji vodi kod njeg ne smiju ući žrtve hrvatskog naroda. Tako se ne gradi povjerenje. Dodajmo tome njegove medije, ponašanje njegovog džepnog predsjednika Komšića. To neće ići tako drugovi, Hrvati imaju opravdano nepovjerenje.

Dodao je da na zidu njegove kancelarije visi fotografija obnovljenog Starog mosta u Mostaru.

“Kao podsjetnik na činjenicu da neke stvari jesu popravljene, ali Grad Mostar je i dalje podijeljen, zaglavljen u podijeljenoj prošlosti. Lider koji je istinski posvećen europskoj perspektivi BiH poduzimao bi korake da zacijeli rane iz prošlosti i promoviše pomirenje. Safet Oručević se tako ne ponaša, a mladi ljudi napuštaju Hercegovinu tražeći bolje šanse drugdje”, rekao je O’Brien.

Klix.ba je krivotvorio izjavu O Briena i napisao da je dotični kritizirao Čovića oko Južne interkonekcije i “pomirenja u gradu Mostaru”.

Jel netko doista misli da bi se USA administracija spuštala tako nisko i reketarila političare Hrvate u BIH,. one koje su i do sada po željama muslimana pokušavali strpati u zatvor samo zato jer im je ambasador u BIH korumpirani lik, koji u strahu od kaznenog procesa u BIH vrši kontraudar, reketari lidera Hrvata nesuvislim pristupom kolonijalnog teroriste gdje se zavrće rukav, ako centar poslovanja neće biti u rukama Muje Hase i Murpheya?

Jel netko doista misli da O Brien ne zna da Čović nije gradonačelnik Mostara i da nema pomirbe u Mostaru dok mržnju raspiruje anđeo mržnje, mimar rata i čovjek koji se s mržnjom ustaje i ide leći?

U pravu ste. USA diplomacija u doba Bidena svela se na šaku prostih reketara. Sve je krenulo s Ukrajinom. Bidenov sin tamo je radio neka sranja i moralo se to nešto nečim prekriti. Hunterova lula zamijenjena je huntingom na Slavene.

O’Rodijak je doslovce danas pročitao što mu je mafija oko Murpheya pročitala. Nadamo se da će nakon pada Bidena ako ne BIH onda USA tužiteljstvo ispitati ovog gada na sve okolnosti korupcije koju je počinio u BIH. Od skrivanja zločina do ovog.

Jer ako je postojalo dno USA politike, upravo mu svjedočite.

Još nedostaje da napišu kako od Čovića očekuju i počasnih 10 sklekova za njih. Pa da show bude potpun.

Petar Herceg nije ginuo za Ameriku kao društvo institucionaliziranih bjelosvjetskih reketara. Ginuo je za Ameriku kakvu smo voljeli. Ta država vjerovala je u neke ideale. Elita današnje USA vjeruje samo u profit.

Poruka za našu oporbu: Ujedinite se protiv ideje da nas šaka ovog ološa pretvara u posljednje Indijance Europe. Ili nam se maknite ispred očiju. Narod vam neće oprostiti.

Napomena: Uvod u tekst je politička satira i aktivizam. Molimo O’Briena da shvati naš cinizam. Ako je on to uopće u stanju. Jer kako vidimo iz ovog što govori, teško da je taj u stanju shvatiti bilo što.

Posebno ovo:

- Advertisement -

17 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

17 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -