Srijeda, 23 listopada, 2024

Ni u samom središtu grada više nije sigurno: ‘Žalosno je da roditelji sve moraju rješavati sami’

Vrlo

Stari problem vratio se u strogi centar grada. Ponovno se počelo pljačkati maloljetnike koji prolaze tim dijelom i to usred bijela dana. Zagrebačka policija izvijestila je o dva slučaja koja su se dogodila u posljednja 24 sata. U oba slučaja maloljetnici su verbalno napali druge maloljetnike i otuđili im novac.

Ovaj problem na glavnom zagrebačkom trgu pod povećalo javnosti je došao još u srpnju prošle godine. Tada je harala banda maloljetnika koji su koristili i nož kako bi zastrašili druge maloljetnike i uzeli im novac.

No, ne samo na Trgu, ovog vikenda razbojnici su harali diljem Zagreba. U posljednja 24 sata na području Policijske uprave zagrebačke evidentirano je 27 kaznenih djela. Takva situacija izazvala je lavinu reakcija naših čitatelja, a izdvojili smo najzanimljivije  komentare.

Nema kvartovskih policajaca

“Mislim da mi građani ne shvaćamo da je ovo naša zemlja, i da i mi moramo reagirati na ovakve događaje, ne smijemo se praviti da se to nas ne tiče. Pet ili šest prolaznika valjda mogu savladati tu ‘dječicu’. Osim toga trebali bi pod hitno tražiti promjenu zakona za maloljetnike i ako treba masovno izaći na ulice”, jedan od komentara.

“Pun nam je centar klinaca klošara koji se furaju na mangupe, maltretiraju drugu djecu a policija to zna i šuti. Roditelji to rješavaju sami jer nakon što se obrate policiji ništa se ne dogodi. Riječ je obično o djeci koja dolaze iz socijalno ugroženih obitelji i nestabilnih to jest obitelji koje su razdvojene.

Frustracije koju ti delikventi nose u sebi su strašne. Žalosno je da roditelji sami moraju rješavati probleme. Neće ovo stati dok ne ustanemo i uvedemo red i sigurnost u naš grad”, nadovezao se drugi gospodin.

“Sve više nasilja, a sve manje policije. Nekada su po dva šetali ulicom, a ponoći patrolirali autima, bar je tako bilo u mojoj ulici, uopće se sjećam kad sam vidjela policajca ovdje”, “Ukinuli kvartovske policajce, drugi se pak skrivaju po birtijama i ne rade svoj posao”, “Roditelji više djecu ne tuku i zato se dešavaju ovakva sranja”, zaključili su neki od građana.

- Advertisement -

10 KOMENTARI

guest

10 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Mladen Ivešić o uređenju Franjevačke crkve u Kreševu i kulturi

Doktor umjetnosti Mladen Ivešić, izvanredni profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Mostaru, govorio je o svom mozaiku u crkvi...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -