Nedjelja, 28 travnja, 2024

Milanović dolazi u dvodnevnu posjetu BiH

Must Read

Hrvatski premijer Zoran Milanović posjetit će u petak i subotu Bosnu i Hercegovinu, gdje će se u više gradova sastati s predstavnicima lokalnih vlasti, priopćeno je u četvrtak iz vlade.

Najavljeni su posjeti mjestima u kojima žive veće zajednice Hrvata u BiH: Livnu, Tomislavgradu, Rami, Kupresu, Bugojnu, Gornjem Vakufu-Uskoplju, Kraljevoj Sutjesci i Bobovcu.

Budući da u Bosni i Hercegovini upravo traje važan popis stanovništva, promatrači kažu kako Milanovićev posjet treba promatrati i u tom kontekstu.

Hrvatskoj je važno da broj Hrvata, konstitutivnoga naroda u BiH, ne bude bitno manji nego prije rata. Državni ured za Hrvate izvan Hrvatske pozvao je Hrvate s prebivalištem u BiH dana popisu sudjeluju i izjasne se kao Hrvati.

Prvi put službeno je Bosnu i Hercegovinu Milanović posjetio u veljači 2012., kad je posjetio Sarajevo i Vitez, te Široki Brijeg i Mostar. U travnju 2013. bio je u Stocu, Ravnome, Međugorju i Čapljini, te na otvaranju gospodarskoga sajma u Mostaru.

 

Fena

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hrvati su na izborima mogli izabrati trojicu iz dijaspore neovisnih o Plenkoviću. Mogli su nadzirati Vladu RH. Nisu to učinili. Stiže već sve na...

Ovako govori hrvatski predsjednik o plinovodu i američkim ucjenama. Jednostavno je. Hrvatska je već trebala poslati poruku SAD-u da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -