Četvrtak, 19 rujna, 2024

SVAKA ČAST! Hrvatski rukometaši više ne žele nositi glupi amerikanizirani nadimak “Kauboji”

Vrlo

Nakon tri dana treninga u završnoj fazi priprema za Euro 2024. godine hrvatska muška rukometna reprezentacija provjeru spremnosti za to veliko natjecanje tradicionalno ima na Croatia kupu u Poreču, gdje su joj suparnici ove godine Crna Gora i Slovenija. Prvi susret na Croatia kupu hrvatski rukometaši igraju protiv Crne Gore u četvrtak u 17 sati.

Hrvatski rukometni savez uoči ove utakmice poslao je molbu medijima da hrvatske rukometne reprezentativce više ne nazivaju Kaubojima, piše Index.hr.

“Nastavno na brojne naslove i članke u medijima u kojima se spominje nadimak ‘Kauboji’ za hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju, u ime reprezentativaca, Stručnog stožera i Saveza, molimo Vas da taj nadimak ne koristite za naziv reprezentacije s obzirom da aktualni igrači nisu bili dio generacije kad je nastao spomenuti nadimak”, poruka je HRS-a.

Hrvatske rukometaše nakon senzacionalnog zlata na Svjetskom prvenstvu prvo su zvali Pakleni, a onda se kapetan Petar Metličić pobunio uoči SP-a 2009. godine i zatražio da mediji i navijači prestanu s tim nadimkom jer se igračima ne sviđa. Nadimak Kauboji tada je reprezentaciji dodijelio Ivano Balić./HMS/

Imamo prijedlog za naše rukometaše. Prozovite se Husari iliti nešto kao Hrvatski Leteći Medvjedići!  Pero Kvesić, autor tog megapopularnog crtića na kojem ste odrasli, to je doista zaslužio.

- Advertisement -

29 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

29 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Biskup Palić objavio dekret o duhovnom iskustvu vezanom za Međugorje

Nakon što je Dikasterij za nauk vjere, 19. rujna 2024. izdao Notu „Kraljica mira – o duhovnom iskustvu vezanim...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -