Nedjelja, 29 rujna, 2024

VASIĆ: Hrvati drže BiH u stagnantnom blatu, da istupe nacionalnije, ubrzao bi se trojni unutrašnji dogovor ili razlaz

Vrlo

Ovo stanje ne odgovara ni jednoj strani Trojnošca BiH, ni jednoj Naciji. A najmanje Hrvatima. Odgovara samo Zapadnim Kolonijalcima koji BiH drže kao Ćumuranu, da tinja dok im potpuno ne padne u šake.

Ali, samo kao Teritorija. Nikako kao Država ili tronacionalna multietnička Zajednica.

Doduše, odgovara i Republici Srpskoj jer ide, iako usporeno, ka sve većoj unutrašnjoj Samostalnosti, u okvirima Daytona.

Hrvatski Narodni Savez, hrvatska Politička Artikulacija, mora odustati od vječnog Europskog Optimizma i formirati Politički Program za rješenje Federacije BiH.

Hrvati svoj položaj ne mogu riješiti u BiH, prije nego što ga riješe u Federaciji. Federacija BiH je daytonska Država, isto kao i Republika Srpska.

Ali su Hrvati svojim žurnim eurocentrizmom i dudikovskim optimizmom, sve predali Sarajmuslimanima koji su to poništili jer im ne odgovara Federacija kao Država u njihovoj unitarističkoj najezdi na BiH i na poništenje Republike Srpske.

Nije dovoljno zahtijevati, iako i to čine mlako, da se riješi izbor Hrvatskog Člana Predsjedništva BiH.

To je djelić problema Hrvata u Federaciji i cijele BiH. Održavanjem stanja političke kaljuge, muslimanski živalj se neprestano dalje radikalizuje.

SDA je barem držala neke lažne političke procese na tanjiru. Borili se protiv Grba Srpske i slične budibogsnamice.

Padom SDA, Političko Sarajevo nema snage ni za to. Stoga se muslimanska javnost aharkizuje i atomizuje. To se može lako uočiti u medijskoj pokrivači i ispod nje.

Politička kaljuga BiH, uništava Hrvate, uništava njihov nacionalni i politički kolektivitet. Neće HDZ moći vječno da traje ni na čemu. Kada padne Hadžija, gotovo je.

Sarajevo daje Ahdnamu i politički i nacionalni Hrvati su nestali. Kako su bili agilni u zajedničkom muslimanskom Ratu protiv Srba, mogli bi upola biti agilni za sebe.

Ovako, služe Sarajmuslimanima i odlažu Trojni Unutrašnji Dogovor ili miran Razlaz.

izvor: Rajko Vasić Blog

- Advertisement -

36 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

36 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Potpisan ugovor vrijedan 500.000 KM: U Ljubuškom se gradi prva Sigurna kuća u ŽZH

U Ljubuškom uskoro kreće izgradnja Sigurne kuće – skloništa za žrtve nasilja u obitelji i osobe koje uslijed životnih...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -