Petak, 20 rujna, 2024

U Sarajevu uhićen Dženis Kadrić, tjelohranitelj narkobosa Edina Gačanina Tita

Vrlo

Bivši pripadnik FUP-a Dženis Kadrić, tjelohranitelj šefa narko kartela Edina Gačanina Tita, uhićen je sinoć na Aerodromu Sarajevo, doznaje portal “Avaza”.

Za njim je ranije bila raspisana potraga zbog nasilničkog ponašanja. Uhićen je po povratku iz Dubaija, a priveli su ga pripadnici Granične policije. Za njim je potragu raspisao MUP KS i predan je MUP-u KS u nadležnost.

Kadrić je i u kolovozu 2022. godine bio uhićivan, ali je ubrzo pušten na slobodu.

Narkobos Edin Gačanin Tito, kojeg je Kadrić čuvao, podsjećamo, sklopio je sporazum s Tužiteljstvom u Nizozemskoj.

Presuda se odnosi na uvoz dviju pošiljki kokaina 2020. godine u ukupnom iznosu od više od 2.400 kilograma preko luka Roterdam i Hamburg i uvoz kemikalija za proizvodnju kristalnog meta.

Za Gačanina se piše da je rukovodio transportom kokaina u Europu iz Perua, posebno od 2006. nadalje. DEA je 2017. o Gačaninu iznijela informacije i okarakterizirala da je vođa “Tito i Dino kartela”, tzv. “super kartela” koji je djelovao iz Dubaija i koji je surađivao s irskim klanom Kinahan, talijanskim Raffaele Imperialeom i Ridouanom Tagijem.

Gačanin je uhićen u Dubaiju prošle godine, kao i desetine drugih osumnjičenih. Nizozemska je tada zatražila njegovo izručenje, navodi NRC jer je, na osnovu poruka na kodiranim aplikacijama koje je deđifrirala policija, on osumnjičen za umiješanost u uvoz dviju pošiljki kokaina i pošiljke kemikalija za proizvodnju kristalnog meta, za koji je sada osuđen./HMS/

- Advertisement -

1 KOMENTAR

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Što smo naučili o špijuniranju na društvenim mrežama?

 Naši digitalni životi postali su prava zlatna žila za tehnološke divove. Izvješće Savezne komisije za trgovinu (FTC) otkriva mračnu...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -