Petak, 18 listopada, 2024

Dodik: “Srbi nemaju ambiciju za bilo kakvim sukobima, ali da će posegnuti za svim političkim sredstvima da sačuvaju suverenitet RS”

Vrlo

Predsjednik RS Milorad Dodik, kao i inače nedjeljom, dao je osvrt na sedmicu za sobom te je poručio da “Srbi nemaju ambiciju za bilo kakvim sukobima, ali da će posegnuti za svim političkim sredstvima da sačuvaju suverenitet RS.”

– Pojedini ambasadori, kao i nelegalni Schmidt, nastoje da nam otmu naše šume, vode, da razvlaste RS. Mi smo rekli da pitanje imovine nikada neće biti na stolu – naveo je Dodik na društvenim mrežama.

Dodik je podsjetio da je jučer prisustvovao međunarodnoj konferenciji “Poštovanje suvereniteta i Dejtonskog sporazuma”, na kojoj je ponovio stav da “RS ne prihvata unitarnu i centralizovanu BiH i ne želi da ispunjava zapadne želje.”

Tijekom proteklog tjedna Dodik je prisustvovao sastanku lidera političkih stranaka iz BiH s europskim povjerenikom za proširenje Oliverom Varheljijem i tom prilikom naglasio da europski put BiH nije sporan za RS, ali da na tom putu ima mnogo izazova i da se mora poštovati Ustav.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

41 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

41 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Jurčić o Mamiću: Zašto nikad ne dam govoriti loše o njemu

Hrvatski stručnjak Kruno Jurčić, trenutno trener egipatskog Pyramidsa, otvoreno je govorio o svom radu u Dinamu i odnosu sa...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -