Ponedjeljak, 28 listopada, 2024

PROPAGANDA O AUSTRIJI KOJA NAS JE LUDO VOLJELA JE PODLI MIT: Pogledajte kako je izgledala mreža željeznica u AU monarhiji

Vrlo
- Advertisement -

Austrijanci i Ugari složili su se oko tri cilja. Prvo spriječiti sjedinjenje hrvatskog naroda. Potom spriječiti sjedinjenje srpskog naroda. Potom zaustaviti češku ideju povezivanja Slavena južno od Alpa u partnerski federalni odnos kroz federalne države, banovine, kako god.

Da bi razjedinili hrvatski narod, kao i srpski narod i oslabili ih, koristili su u Dalmaciji manjinsko pravoslavno stanovništvo te ga okretali protiv katolika, na istoku su koristili manjinsko katoličko i muslimansko stanovništvo te ga okretali protiv pravoslavaca, okupacijom Humske i Bosne stvaraju ideju Bošnjaka, kao nacije, uvjeravjući Srbe muslimane, Hrvate muslimane i Turke muslimane da su posebna nacija. Muslimani su se u početku žestoko opirali ideji bošnjačke nacije. Jedini koji su je prihvatili bili su Ivan Franjo Jukić i još 7 fratara. Obožavatelji svakog okupatora bijahu.

Zato sun Austrijanci dozvolili da se u Dalmaciji šire ideje Ilije Garašanina, u Srbiji i na Istoku Bosne šire  ideju Starčevića, u Bošnjaka jačaju mit o Gradaščeviću. Kasnijhe će ih goniti u hrvatstvo. Sve samo da krv koja će poteći Drinom, Savom, Unom, bude što obilatija.

I dok su naši preci naivno nakon niza fascinanih ustanaka i pobjeda počeli upadati u njihove zamke, njihovo bogatstvo se udesetorostručavalo. Vukli su besplatno sve moguće plemenite kovine a nama su spremali jame.  Prvo su Hrvat i Srbe Prečane gurnuli u bitci kod Mačve u bratoubilački rat protiv Srba uže Srbije. Kasnije će u Drugom Svjetskom ratu Paveliću naložiti da zauvijek uništi svaku šansu ostvarenja Garibaldijevog i Merkusovog sna na Balkanu. Slavenske  – hrvatske i srpske Italije. Države koja bi bila nezaobilazan faktor na svjetskoj pozornici i koja bi s Grčkom i Bugarskom kontrolirala najvažnije područje svijeta. Ono koje mora ostati izlomljeno i nesložno. Uvijek spremno za nove jame i konc logore. Kad god bečka truba zatrubi. Po pozivu Stambolske.

Zavadi pa vladaj

Prema Petru Digoviću, “ako Hrvatska nema bolje željezničke komunikacije sa svojim zaleđem, to ne dolazi iz prirodnih prepreka […] nego iz politike Austrije […] Kao što je ona bila protiv ujedinjenja Dalmatinske Hrvatske s Panonskom Hrvatskom, protivila se normalnom željezničkom povezivanju Dalmatinske Hrvatske s unutrašnjošću”

Zatim im je ideja bila zaštititi od konkurencije luku Trst, za Austrijance, i luku Rijeka, za Mađare, tako što su sprječavali izgradnju željeznica koje bi povezivale dalmatinske luke (npr. Split) s unutrašnjosti Carstva.

“Pod Austrijom je Dalmatinska Hrvatska, ili bolje rečeno Split, žrtvovana Rijeci i Trstu. Austrijanci i Mađari dogovorili su se da će spriječiti da željeznička linija, koja bi polazila iz Sarajeva i završavala u Splitu, ovu luku ne bi učinila suparnikom Rijeke i konkurentom Trstu

izvor:
https://journals.openedition.org/rhcf/2140

Najveći strah Italije, Turske, UK i Austrije i danas je povijesni dogovor Srba, Slovenaca, Makedonaca, Crnogoraca, Hrvata i Bošnjaka.

Ništa ih ne plaši nego kad Hrvat hvali Srbina, Srbin Hrvata, Bugarin Makedonca, Crnogorac Slovenca.

Ne zaboravimo:

Njegoš je pisao da većih junaka od Hrvata nema i prvi je poslao ponudu Banu Jelačiću da je njegova vojska spremna stati pod Jelačićev stijeg.

Pravoslavni Srbi su sudjelovali u svim slavonskim ustancima Hrvata protiv Osmanlija.

Osmanlije su pobijeđene kad su se puška s Gabele i Nevesinjska ujedinile.

Dušan silni najveći vladar u Srba, svoju caricu ostavlja pri pohodima na jug , u Dubrovnik. Hrvate je volio.

Tomislav kralj na poziv Srba udara na bugarsku vojsku. Jelačić ratuje isto tako na poziv Srba. Stepinac se bori u Karađorđevoj vojsci pod njegovim zapovjedništvom.

Umirući Stjepan Radić poručuje : Ne okrećite se protiv Srba. Samo zajedno, samo zajedno možemo nešto.

Najveći strah OHR-a je ustanak hrvatskog naroda u BIH protiv postojeće  elite, pod kontrolom Zagreba i Beča,  koja OHR-u čuva leđa i ponašaju se kao sluge im.

Iako su nam banku opljačkali, protjerali naše lidere. iako su i njih same čak , današnje lidere, progonili.

Najveći strah OHR-a je da Hrvati u BIH kažu – Ne zanima nas EU ako će hrvatski zločinci ostajati vaši ministri i ako neće biti istraga protiv ubojica naše djece.

Austrija. Italija , Turska, nikada se nisu odrekle posezanja za našim prostorima.

UK sve to gleda iz pozadine. Ona je glavni akter koja nagovara Tita da odustane od pripajanja Koruške u zamjenu za poklon : Masovno predavanje vojske na Bleiburgu koju potom tjera u masovnu smrt i rješava se sutrašnje prirodne oporbe i mogućih atenatatora.

Okupimo se oko Dodika onako kako su se Srbi okupili oko Fra Luke Imbrišimovića. Ustanika koji je protjerao Osmanlije iz Slavonije.

Okupimo se u ime Gavrila, Srbina koji je osvetio smrt Zrinskog i Frankopana. Koje su bečka gospoda zaklali kao piliće. Kad to tako više ni Turci nisu radili.

Okupimo se u ime Nikole Šubića i Jeanny Merkus, Ivana Musića i Mihajla Ljubibratića!

Dostojni budimo svoje plementie prošlosti iz najplemenitijih vremena skidanja okova robstva.  A onu sramotnu austrijsku i nazi njemačku koju su nam nametnuli, te prošlosti se odrecimo. To je njihova prošlost.

Dat će Bog pa će i Bošnjaci shvatiti što im čine, i kakvim ih obmana obasiplju, i stat će u toj borbi skupa s nama. Njihov nacionalizam prošao je fazu puberteta. Vrijeme je i da oni shvate u kojem gradu leži iskra svakog našeg prokletstva i poraza.

U Beču.

- Advertisement -

21 KOMENTARI

guest

21 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Ako muškarac pokazuje ovih 7 ponašanja u vezi, prevarite ga, život je kratak

Stalna potraga za potvrdom Stalno traži pohvale? Kao digitalni pečat odobrenja na svemu što radi. Samo mu fali da...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -