Petak, 18 listopada, 2024

ESCOBAR POTVRDIO NAGAĐANJA! Otvaramo istragu pomaže li naš veleposlanik ratnim zločincima iz Bugojna

Vrlo

Izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabriel Escobar u intervjuu za Radio Slobodnu Europu je poručio da je nedopustivo da mediji u BIH prepadnuto i stidljivo pišu o upletenosti našeg ambasadora u skrivanje ratnih zločinaca. USA nije Rusija. Mi nismo režim. Ako je neki naš kadar korumpiran napadajte ga. USA jamči slobodu govora i štiti medije. Protiv smo svake cenzure.

Činjenica je da se određeni faksimili jesu pojavili na Wikileaksu, činjenica je da je  Murphey samovoljno bez instrukcija Washingtona to učinio, raspitivao se na sudu za određene osobe i njihovu sudbinu, i naravno da su to Tužitelji mogli shvatiti kao pritisak. No činjenica koja najviše zgrožava jeste ta da je optužnica oko Bugojna od tada u ladici i da se ništa po tom pitanju ne događa. A to je bilo ako sam dobro upamtio negdje oko 2008 godine kada je Murphey bio otpravnik poslova ili nešto slično u našoj ambasadi. Ako se pokaže da je sve ovo smisleno i da nije fake vijest, njega diplomatski imunitet tu ne može zaštititi.

Ako naše službe tu otkriju  bilo što, što nema dodirnih točaka s američkim vrijednostima Murphey će biti procesuiran kazao je Escobar , odgovarajući na prozivke hrvatskih braniteljskih udruga koje su ga dočekale na aeroromu s natpisima “Prestanite štititi ubojice naših očeva”.

Radi se o mladeži Bugojna, razasutoj po cijelom svijetu a koje su podržale i Žene u zelenom, skupina hrabrih Sarajki koje otvoreno govore o zločinima Armije BIH.

Nakon ovog zajebantskog i lažnog, u biti aktivističkog  uvoda, koji tek želi pokazati kako se može aktivizmom izvršiti pritisak na one koji štite zločince  u BIH,  samo da naglasimo da su Hrvati stoka sitnog zuba,  nikakav narod, čista bijeda, koja iz te bijede luči svoje bijedne predstavnike.

Od kojih svi primaju bijesne plaće , mladež im ne zna gdje je Grabovica, ali ne brinite, oni će i dalje šutjeti o Bugojnu i Murpheyu i uvjeravat će vas da su oni vaši zaštitnici. Legitimni.

Susramlje osjećamo.

Selmo Cikotić , Dževad Mlaćo i ostala raja iz Bugojna doista mogu biti prezadovoljni Hrvatima.

Da su Mudžahedini znali koliko smo bijedni , daleko bi nas više ubijali.

A sada Escobarova izjava koju je doista dao:

ESCOBAR: Dodik nema namjeru Republiku Srpsku približiti Europi!

zaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabriel Escobar u intervjuu za Radio Slobodnu Europu je poručio da formiranje Zajednice općina sa srpskom većinom ne bi trebalo stvoriti probleme unutar Kosova.

– Tako da u okviru toga i dalje mislim da postoji ogroman kapacitet kako bi se dozvolilo Srbima da upravljaju svojim općinskim službama na način koji najbolje odgovara njihovim građanima, a da ne postanu Republika Srpska. Tim pitanjem smo se više puta bavili. I razočaran sam što se i dalje postavlja to pitanje – da bi to bila Republika Srpska. Neće to biti. Zaista se radi o tome da općinske vlasti rade ono što općine već rade na srpskom jeziku, navodi Escobar.

Govoreći o činjenici da Skupština Republike Srpske ide ka usvajanju “zakona o stranim agentima”, sličnog onom koji se već primjenjuje u Rusiji, Escobar kaže da ne bi rekao da je identičan onom koji se primjenjuje u Rusiji.

– Identičan je onom koji se primjenjuje u Rusiji. Dakle, za nas je to antidemokratski čin, opasan čin. I mi to vidimo kao očajnički potez vlasti koja pokušava ušutkati neovisne novinare da ukažu na sve nedostatke. Dakle, govoreći novinarima da ne mogu objaviti istinu, oni ne mogu sakriti istinu. Mislim da ovaj zakon nikako ne može pomoći da se Bosna i Hercegovina, a posebno Republika Srpska, približi Europi. Ali, mislim da je to plan. Mislim da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zapravo nema namjeru pomoći približavanju Republike Srpske Europi, navodi Escobar.

Escobar je odgovarao i na pitanje o Christianu Schmidtu, odnosno izjavama Doodika da će biti deportiran ako pokuša ući u Republiku Srpsku.

– Prije svega, on (Dodik) nema ta ovlaštenja. Dozvolite mi još da kažem da je uloga visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini zacrtana u Dejtonskom mirovnom sporazumu. Dakle, on je važan dio Dejtona. Njegov legitimitet se crpi iz Daytona. I on ima našu punu podršku, ima i punu podršku Europske unije. I ne samo to, ima punu podršku Vijeća za implementaciju mira (PIC), rekao je Escobar./HMS/

- Advertisement -

10 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

10 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Helez zaustavio smjenu Zorana Galića na sjednici Vijeća ministara BiH. Motiv nepoznat…

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH, raspravljalo se o razrješenju Zorana Galića s dužnosti zamjenika ravnatelja SIPA-e, no odluka...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -