Petak, 20 rujna, 2024

Zadatak novog ukrajinskog veleposlanika bit će oslabiti narativ Viktora Orbana

Vrlo
Ukrajina je imenovala Sándora Fegyira za veleposlanika u Mađarskoj jer se nada da će mađarski veleposlanik poboljšati ukrajinsko-mađarske odnose. Sándor Fegyir nema prijašnjeg diplomatskog iskustva, prije rata je radio kao sveučilišni profesor, ali se dobrovoljno prijavio u pješaštvo istog dana kada je Rusija napala Ukrajinu prošle veljače.

Kako smo ranije izvijestili, Kijev  je imenovao Sándora Fegyira za veleposlanika u Mađarskoj.

Prema Volodymyru Csubirku, predsjedniku Podkarpatskog regionalnog vijeća, Sándor Fegyir trenutno je najprikladniji za mjesto veleposlanika jer odlično razumije odnose Mađara preko granice i probleme koji su najvažniji u današnjem vremenu. Rusko-ukrajinski odnosi.

Jedan od razloga za to je što je Sándor Fegyir dijelom mađarskog podrijetla i živi u regiji u kojoj ima mnogo Ukrajinaca mađarskog podrijetla koji govore mađarski. Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskyi također je mišljenja da ti korijeni mogu pomoći u razbijanju antipatije Mađara prema Ukrajini, koja je, kako je rekao, pojačana proruskim porukama vlade premijera Viktora Orbána, prenosi  Bloomberg .

Nisam mislio da će mi karijera krenuti u takvom smjeru

– rekao je Sándor Fegyir, koji nema prethodnog diplomatskog iskustva, prije rata je radio kao sveučilišni profesor.

List je to također objavio

POSAO ĆE PREDSTAVLJATI MNOGE IZAZOVE ZA SÁNDORA FEGYIRA, NJEGOV GLAVNI ZADATAK BIT ĆE OSLABITI ORBÁNOV NARATIV,

budući da mađarski premijer inzistira da Zapad treba sklopiti dogovor s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom prema kojem bi Moskva mogla zadržati poluotok Krim i uskratiti Ukrajini članstvo u NATO-u.

Fegyir je rekao da mu je tim Zelenskog pristupio nakon što su se on i još dva vojnika pojavili u kratkoj snimci držeći mađarsku i ukrajinsku zastavu nakon što su oslobodili okupirani grad Ambarne.

Novi veleposlanik dobrovoljno se prijavio u pješaštvo istog dana kada je Rusija napala Ukrajinu prošle veljače.

KAO OTAC DVA SINA I DVIJE KĆERI, ODREKAO SE IZUZEĆA ZA MUŠKARCE KOJI ODGAJAJU TROJE ILI VIŠE DJECE.

Želja mu je usavršiti i znanje mađarskog jezika koji je, kako priznaje, bazičan. Jedan od planova mu je otvoriti ukrajinski kulturni centar u Budimpešti, ali prije toga mora preuzeti dužnost.

Njegov mandat odobren je nakon višemjesečnog odgađanja . Vladin političar iz Budimpešte već je doveo u pitanje Fegyirov mađarski identitet.

- Advertisement -

8 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Von der Leyen iz Poljske najavila 10 milijardi eura za poplavljena područja u srednjoj Europi

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen najavila je u Wroclawu pomoć od 10 milijardi eura zemljama srednje Europe...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -