Četvrtak, 24 listopada, 2024

SCHMIDT U NIKAD TEŽOJ SITUACIJU: Njegov utjecajni prijatelj, US ambasador, pomagao je ubojicama iz Bugojna u skrivanju od odgovornosti za ratni zločina. Što će učiniti? Možda opet opomenuti Kordića za izjavu koju nije dao?

Vrlo

Kada bi se u javnosti pojavio dokument u kojem je jasno vidljivo da srpski, hrvatski, albanski, turski veleposlanik, vrši pritiske na Sud BIH za ratne zločine s namjerom da potencijalnog zločinca zaštiti od procesa, OHR bi isti dan reagirao progonom tih ambasadora iz BIH.

To je zapravo OHR dužnost. On implementira mirovni ugovor.

Što bi se dogodilo kada bi se takav dokument pojavio u slučaju ruskog ambasadora?

OHR bi ga također protjerao iz BIH. Ma koliko Rusija bila moćna.

A šta će se dogoditi s ovim:

Ovo je jasan, neporeciv dokaz da je američki ambasador Murphey vršio pritisak i na svoju vladu a ne samo na Sud BIH za ratne zločine , sve kako bi se Selmu Cikotića lišilo pravne odgovornosti i kako se ne bi pojavio na sudu.

Murpheyva obmana vlastite vlade tek je posebno ljigava. On uvjerava Ameriku da je NATO put u krizi ako Selmo Cikotić ne ostane ministar i bude morao na sud. Pa evo sad nije ministar a US ambasada jednako dere o NATO putu. I znaju li Amerikanci, CIA recimo da je Murphey čuvao leđa čovjeku čija je partija itekako povezana sa slanjem Al Qaeda udarnika u NYC u BH diplomaciju tik pred udar na WTC?

Uloga OHR-a je između ostalog i civilna implementacija Daytona te uspostava vladavine prava, s posebnim naglaskom da OHR m0ra osugirati neovisnost sudstva te neometano procesuiranje svih ratnih zločinaca ili pak neometano dokazivanje neovisnosti svih osumnjičenih za ratni zločin.

Koliko je ovaj dokument važan najbolje govori nepisani naputak koji su dobili urednici svih državnih medija u BIH te propagandni probošnjački N1 , poslan od najdraže ambasade usmenim putem u kojem se sugerira da se ovaj faksimil ne smije objaviti pošto predstavlja “državnu tajnu”.

No kako je objavljen na Wikileaksu on prestaje biti tajna.

Dokaz da smo u pravu je činjenica , da iako je faksimil medijska bomba, niti jedan bošnjački medij ga ne objavljuje. Dok su hrvatski mediji podvili repove kako to s Hrvatima obično biva. Ostaje na medijima u Srpskoj da ga konačno puste u javnost. U prvom redu RTRS.

Ukoliko Schmidt izignorira ovaj podatak, i nastavi se ponašati kao da strani ambasador neke zemlje nije pomaogao u skrivanju ratnog zločina nad Hrvatima u Bugojnu ali i nad Srbima u godinama ranije, Hrvati bi morali izići na ulice skupa sa Srbima, tražiti prekid svih pregovora oko NATO-a te momentalni Schdmidtov progon i napuštanje naše zemlje. Jer bi se šutnjom oko ovog i sam stavio na stranu ubojica iz Bugojna.

Ako mu je Murphey toliko važan neka on napusti našu zemlju umjesto njega.

Ionako je već zagužvao gdje je god mogao. Donijeti zakon da je njegova riječ svetinja i da kazneno mora odgovarati svatko tko ne poštuje njegovu riječ može samo Njemac. I nitko drugi.

Schmidte, čekamo tu dosljednost kojom se hvališ. Kažeš da svatko mora poštovati Dayton.

Poštuješ li Dayton?

 

Za neinformirane: U Bugojnu je bio logor Iskra. Preko 150 ljudi je nestalo. Za ostatke tijela im se ne zna. Obitelji tvrde da su Cikotićeva pisma o potrebi “posebnog ispitivanja tog i tog zatočenika” značila posebnu vrstu torture i počesto smrt.

Ne samo da Cikotić nikada nije optužen nego je dva puta bio i ministar. Mlaćo i ostala ekipa izvukli su se od presude zahvaljujući pravnom imunitetu koji je Cikotiću osigurao Murphey.

Da je BIH držaba Murpjey bi već danas bio priveden na ispitivanje.

Ovako taj čovjek, koji predstavlja državu, za koju je život dao naš Petar Herceg Tomić na Pearl Harburu nastavlja udarati po našoj boli. I drma Sudom BIH.

Uz Schmidtovu glasnu šutnju. Jer lako je udariti na domorodca Dodika. Kada treba pokazati hrabrost i upozoriti silu koja te hrani da se ne može baš tako, onda Schmidtova hrabrost prestaje. Jer zna da je tu doveden silom Amerike, ne odlukom Vijeća sigurnosti.

 

- Advertisement -

4 KOMENTARI

guest

4 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Šok u Srbiji zbog imenovanja Picule: Svašta smo očekivali, ali razumijemo poruku

Vučević se, odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu, referirao na raniju izjavu predsjednika Aleksandra Vučića, da je Srbija...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -