Četvrtak, 3 listopada, 2024

SOCIJALISTIČKI USTANAK U BOSNI: Rudari od premijera Hercegovca traže smjenu uprave Elektroprivrede BiH

Vrlo

Upravni odbor Saveza samostalnih sindikata radnika rudnika FBiH, zbog situacije u Rudniku mrkog uglja Zenica, uputio je danas premijeru FBiH Nerminu Nikšiću zahtjev za hitnom smjenom Uprave Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo – potvrdio je Feni predsjednik tog sindikata Sinan Husić.

Husić ističe kako nema “potrebe da se dodatno obrazlaže ozbiljnost i težina situacije u svim rudnicima uglja u Koncernu JP EPBiH.

-Situacija u zeničkom rudniku reflektira se negativno na situaciju u svim drugim rudnicima u FBiH pa ne smijemo dozvoliti da se dodatno usložni te proizvede nesagledive posljedice – kazao je Husić, koji se nada da će reakcija Vlade FBiH biti u skladu s njihovim zahtjevom.

Pogotovo, dodaje, što je Uprava JPEPBiH “iskazala neozbiljan i neodgovoran pristup” nakon urgencije Vlade FBiH, koju su uputili 27. srpnja.

Zenički su rudari prekinuli proizvodnju 26. srpnja, nakon što je istekao zadnji rok za isplatu lipanjske plaće te naknade za topli obrok za svibanj.

JP EPBiH, ni nakon urgencije Vlade FBiH, nije postupila po odredbama Sporazuma, koji su sindikalci 3. srpnja potpisali s Upravom RMU Zenica, a po instrukcijama i smjernicama iz JP EPBiH./HMS/

- Advertisement -

11 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Mlinarić: “SDSS u svojim redovima ima ratne zločince, a sada se to i pokazalo”

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić još jednom je upozorio na ono što, prema njegovim riječima, odavno tvrde –...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -