Subota, 28 rujna, 2024

NIKADA NAM NISU PLATILI ODŠTETU: Austrija na popis zabranjenih znakova dodala ustaške simbole koje je sama osmislila i prodala kao pokvarenu robu Hrvatima

Vrlo

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u utorak odredbu o proširenju liste zabranjenih političkih simbola među kojima se nalaze i dva ustaška izvorno prvi put prikazana u Austriji 30-ih godina prošlog stoljeća gdje su i nastali za potrebe austrijskog rata protiv  integracije slavenskih plemena južno od  Koruške.

Na listi koja je objavljena na internetskoj stranici ministarstva nalazi se 13 zastava i simbola od kojih se većina odnosi na islamističke i terorističke organizacija, a dva su ustaška.

Prvi simbol opisan je kao “srebrna granata iz koje izlazi crveni plamen. Na samoj granati se nalazi crveno-bijela šahovnica, pri čemu je prvo polje bijelo, a sve zajedno je uokvireno plavim slovom U.

Drugi simbol je šahovnica s prvim bijelim poljem iznad kojeg se nalazi plavo slovo U okruženo pleterom.

Na inicijativu austrijskih europarlamantaraca iz različitih stranaka tražilo se da se zabrane simbola prošire i na simbole iz drugih zemalja u kojima su tijekom Drugog svjetskog rata vladale profašističke diktature, uključujući i Hrvatsku.

Na listi novih zabranjenih simbola se nalaze simboli organizacija poput Muslimanske braće, Hamasa, Hezbolaha kao i kurdske PKK i turskih Sivih vukova.

Nepoštivanje ovog zakona sa sobom povlači kazne do 4.000 eura, a u slučaju ponavljanja djela i do 10.000.

Napomena: Iako je i sama bila pokretač i prvog i drugog svjetskog rata, te je nasilno mobilizirala ljude u svoje ratove, Austrija, koja leži na zlatnim polugama do danas nije isplatila niti jedan jedini cent nekoj ustaškoj ili handžar obitelji čiji su članovi bili nasilno mobilizirani u taj pokret.

Ozbiljni odvjetnički uredi u Hrvatskoj , međutim, konačno razmatraju da se u ime tih obitelji, uputi tužba prema vladi Austrije. Izgledi su navodno jako visoki.

- Advertisement -

60 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

60 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Danski arheolozi iskopali 50 vikinških kostura

Kosturi, otkriveni u blizini trećeg najvećeg danskog grada Odensea, ostali su netaknuti zbog visoke razine vode i povoljnih uvjeta...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -