Srijeda, 25 rujna, 2024

O‘Brien potvrdio: NATO-a kolonijalisti stižu u BiH ako EUFOR kolonijalisti ostanu bez mandata

Vrlo

Među njima bio je i James O‘Brien koji je nominiran za poziciju zamjenika državnog tajnika za Europu.

Senatorica Jeanne Shaheen je pitala koliko naglašena retorika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika protiv ujedinjenosti BiH može utjecati za nestabilnost te postoji li zabrinutost da bi to moglo utjecati na obnovu mandata EUFOR u UN-u.

Smanjiti Dodiku kontrolu novca

O‘Brien je odgovorio kako Dodik kontrolira vladu u jednom dijelu Bosne i Hercegovine i kako želi kontrolirati resurse i sva sredstva koja dolaze iz tih resursa.

“Mi smo u mogućnosti da smanjimo njegovu kontrolu novca i to je dio njegovog izazova. Zajedno s EU i visokim predstavnikom mu kažemo da je to neprihvatljivo, da će biti jasne posljedice te da mora odustati od takvog ponašanja”, nastavio je on.

“Vojne snage koje su u Bosni i Hercegovini ključne su po sigurnost. Jasno smo rekli, bile one pod EUFOR-om ili NATO savezom u nekom kapacitetu, njihova je prisutnost ključna.”

O‘Brien je potvrdio da bi, u slučaju da EUFOR-u ne bude produžen jednogodišnji mandat u UN, mirovne snage NATO saveza bile raspoređene u Bosni i Hercegovini.

- Advertisement -

12 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Trump: Amerika mora izaći iz ukrajinskog sukoba

Washingtonu je potrebna jasna strategija za izlazak iz ukrajinskog sukoba, izjavio je predsjednički kandidat Republikanske stranke u SAD-u, Donald...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -