Petak, 18 listopada, 2024

PRIMJER LOŠEG PATRIOTIZMA: Albanke s juga zemlje uporno vani pričaju protiv svog predsjednika Vučića i svoje domovine Srbije. Zašto?

Vrlo

Osoba koja se lažno po svijetu predstavlja kao “Ministrica vanjskih poslova Kosova”, inače dio Srbije koji je proglasio neovisnost koju Komšić i Bećirović inače ne priznaju, stanovita Donika Gervalla-Schwarz rekla je na Dubrovnik Forumu da “neki u susjedstvu pomažu Rusiji u agresiji dvije godine” bez posljedica na odnos s Europskom unijom.

Zašto Hrvatska poziva ovakve ljude na svoje ugledne forume , zašto ne poštuje stav BIH o Kosovu, i kako bi se osjećala da na forumu u Mostaru, Hercegovci pozovu “premijerku SAO Krajine u egzilu”?

“Bez SAD-a i NATO-a EU je tigar od papira po pitanju sigurnosti. Zato što EU to zna, pribjegava popuštanju”, dodala je. Smatra da je takva politika izrazito opasna jer je EU popuštanjem “pozvala Putina da eskalira”.

“Recentno popuštanje EU agresivnim akterima u regiji poziva autokrate da dodatno eskaliraju, testiraju Zapad i možda krenu u rat”, rekla je šefica kosovske diplomacije referirajući se na srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Također je istaknula da na zapadnom Balkanu nije potrebno međusobno pomirenje država jer su one u dobrim odnosima, s izuzetkom Srbije, koja je “jedini akter na zapadnom Balkanu koji mora shvatiti da pomirenje može biti vrlo pozitivan ključ za mir i stabilnost u regiji”.

“Nasljednici Miloševića moraju otići u susjedstvo i ispričati se za zločine. Tada je pomirenje moguće”, kazala je./HMS/

- Advertisement -

2 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -