Ponedjeljak, 28 listopada, 2024

Sijarto: Nepoštivanje volje srpskog naroda je neprihvatljivo

Vrlo
- Advertisement -

BANJALUKA – Republika Srpska i Mađarska imaju izvrsne odnose i odlučni smo u nastavku suradnje, koju ćemo nastaviti iu kolovozu potporom poljoprivrednicima, rekao je ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Szijarto.

– Dvojica lidera, Milorad Dodik s jedne strane i Viktor Orban s druge strane, imaju odlične prijateljske odnose, a imamo i odlične institucionalne odnose između Republike Srpske i Mađarske. Svakako smo opredijeljeni za nastavak suradnje, što ste vidjeli i ovom posjetom Banjoj Luci, koju ćemo nastaviti u kolovozu podržavajući poljoprivrednike – kazao je Sijarto.

Kaže da bi EU morala ubrzati proces pristupanja Uniji, ali i da mnoge članice EU govore drugačije u javnosti i iza zatvorenih vrata.

Istaknuo je da je nepoštivanje volje srpskog naroda u BiH neprihvatljivo kada je riječ o mađarskom stavu, javlja RTRS.

– Predsjednik Dodik nije ovdje zato što je dobio na lutriji, već zato što ga je narod izabrao na legalnim demokratskim izborima. Prijetnje sankcijama ovu zemlju neće dovesti nikamo. Ignoriranje demokratske volje naroda definitivno znači destabilizaciju u Bosni i Hercegovini – naglasio je Sijarto.

Mađarski šef diplomacije osvrnuo se i na sukob Rusije i Ukrajine te stav EU o tom pitanju.

– Oni koji su predlagali sankcije isticali su da će one baciti Rusiju na koljena i da će doći mir. Nijedno se nije dogodilo. Što je rješenje? Odustanite od politike sankcija i pokušajte pregovorima doći do mira. Isporuka oružja znači samo više smrti na obje strane, a mi želimo trajni mir – rekao je Sijarto.

- Advertisement -

5 KOMENTARI

guest

5 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Ako muškarac pokazuje ovih 7 ponašanja u vezi, prevarite ga, život je kratak

Stalna potraga za potvrdom Stalno traži pohvale? Kao digitalni pečat odobrenja na svemu što radi. Samo mu fali da...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -