Srijeda, 26 lipnja, 2024

I ON NEKADA ZAKUCA: Skupština Srpske ustavno odgovorila na antidaytonske odluke Ustavnog suda

Must Read

“Narodna skupština Srpske je mjesto odlučivanja, gdje legitimno izabrani narodni poslanici donose odluke, štiteći interese Republike Srpske i srpskog naroda. Odluke Narodne skupštine su najbolji odgovor Ustavnom sudu. brutalnih nasrtaja Bosne i Hercegovine na ustavni poredak“, rekao je Košarac.

Prema njegovim riječima, Ustavni sud BiH je postao politički instrument u rukama pojedinih federalnih struktura pod patronatom nekih zapadnih veleposlanstava.

To što su srpske suce izbacili iz sustava odlučivanja je opasna praksa koja podsjeća na devedesete i početak rata kada su Muslimani i Hrvati preglasavali Srbe”, upozorio je Košarac.

Poručio je da se Ustavni sud BiH mora vratiti u svoje nadležnosti i zaustaviti opasne pokušaje stvaranja nove ustavne prakse.

“Strane sudije su rak-rana Ustavnog suda BiH, jer rade po političkom diktatu, a ne po slovu Ustava. Zajedno sa bošnjačkim sudijama donose odluke koje su generalno na štetu Republike Srpske. ”, kazao je Košarac.

Istaknuo je da je krajnje vrijeme da stranci odu iz institucija u BiH i da se OHR zatvori.

“To su prioritetni uvjeti da ova zemlja izađe iz ralja stranog protektorata i da građani odlučuju o njenoj sudbini. Ne trebaju nam razni strani mešetari, već povratak izvornom Daytonu i dogovoru tri države”. konstitutivnih naroda“, kazao je Košarac.

On je istakao da je potpuni paradoks optuživati ​​demokratski izabrano rukovodstvo Srpske i njene institucije za neustavno djelovanje, a istovremeno davati legitimitet stranim sudijama u Ustavnom sudu BiH, ili još gore – strancu koji je neistinito predstavlja se kao visoki predstavnik.

“To je besmislica i velika prijetnja postojanju bilo kakve perspektive BiH. Bilo bi dobro da to konačno shvate oni kojima je puna zaštita BiH – povratak na izvorni Dayton i striktno poštivanje ustavnih nadležnosti jedino je moguće način”, zaključio je Košarac.

- Advertisement -

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO potvrdio Marka Ruttea za novog glavnog tajnika

NATO saveznici službeno su izabrali danas nizozemskog premijera Marka Ruttea za novog glavnog tajnika NATO-a. Rutteovo imenovanje postalo je formalnost...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -