Nedjelja, 5 svibnja, 2024

RADONČIĆ: Raspravljamo o papiru kojeg nema; Šarović je ok lik…

Must Read

SARAJEVO – Bez lažne skromnosti, prisustvom ministra Šarovića i mojim dolaskom u Vijeće ministara BiH, Vijeće ministara pokazuje jedan novi dinamizam, novu kvalitetu i radi se o izvrsnom ministru – kazao je danas ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi s inicijativom SNSD-a za smjenu ministra Mirka Šarovića.

Međutim, dodao je ministar Radončić, logika političkih stranaka je drugačija.

– Vidjet ćemo se idućeg tjedna s Miloradom Dodikom. Zaista trebaju veliki i snažni argumenti, ako je osobno Šarović u pitanju, da bi on otišao iz te vlade. Ako su poznata prekomponiranja, međusobni politički obračuni dokaz za njegovu smjenu ustvari pokazuje da odnosi u RS-u i nisu tako sjajni, jer su nas dugo uvjeravali da je problem jedino Federacija BiH – kazao je ministar Radončić.

Po njegovim riječima, Vijeće ministara BiH je jedna od rijetkih pozitivnih točaka u ovoj zemlji i „ne vidim da treba mijenjati tim koji pobjeđuje”.

Na novinarsko pitanje u vezi sa „sporazumom Čović-Tihić“, ministar Radončić je odgovorio kako je bio jučer s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

– Na žalost, mi svi raspravljamo o papiru kojeg nema, raspravljamo o dogovoru kojeg nema. Mene je Čović uvjerio da on i Tihić nemaju nikakav zajednički papir ili sporazum – kazao je Radončić.

Navodeći kako on ne pripada ljudima koji će svaku incijativu dočekivati „na nož“ i populistički uzimati jeftine patriotske poene, kazao je kako misli da je ta inicijativa SDA, i pored najbolje volje, u startu, na žalost, neuspješna.

Upitan što je s koalicijom SBBBiH i SDPBiH, Radončić je kazao kako „SDP BiH nije, iz razloga opstrukcije SDA ili manjka vlasitog entuzijazma, ispunio koalicijske obveze prema nama“.

– Mi se smatramo opozicijom. Svi naši ministri su se povukli iz županijskih vlada. Nas nema u stotinama javnih tvrtki. Ja sam tu ministar jedini na državnoj razini zbog europskih integracija i borbe protiv korupcije, tako da ta koalicija praktički  i ne postoji – kazao je Radončić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -