Subota, 11 svibnja, 2024

CRNA GORA SE VRAĆA KUĆI: Pjesma o Kosovu, tri prsta i stara zastava SR Jugoslavije

Must Read
Milorad Dodik, predsjednik RS-a i SNSD-a, prvi je čestitao Jakovu Milatoviću na pobjedi na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

“Čestitam Jakovu Milatoviću izbor za predsjednika Crne Gore. Nadam se da će Crnu Goru voditi putem napretka i prosperiteta i da ćemo u duhu dobrosusjedskih odnosa uspješno surađivati na korist građana i Crne Gore i Republike Srpske”, napisao je na Twitteru.

Na ulicama Podgorice se osim zastava Crne Gore i EU, vijori i stara zastava dok je Crna Gora bila u zajednici sa Srbijom. Također, odjekuje i pjesma o Kosovu (“Oj Kosovo, Kosovo”), a pojedini drže i podignuta tri prsta.

“Crnogorsko proljeće ili sibirska zima”

“Rekao sam – ovo će biti ili crnogorsko proljeće ili sibirska zima. Ako pobijedi Milatović, bojim se da će se nastaviti agonija Crne Gore. Ne funkcioniraju službe sigurnosti, policije, tužilaštva, nemamo Vrhovnog suda, izabranih specijalnih tužitelja. Doslovno čitav sustav je razvaljen. Mislim da će se to nastaviti. Milatović je general bez vojske. On nema partijsku infrastrukturu. On je došao tako što je instaliran iz Beograda”, rekao je novinar iz Crne Gore Šeki Radončić gostujući na N1.

Komentar Puhovskog o pobjedi Milatovića

“Ja mislim da je ovo predimenzionirani događaj. Tko god bio predsjednik, Crna Gora će i dalje imati budućnost i ići će prema budućnosti”, komentirao je Puhovski.

Crnogorski premijer čestitao Milatoviću

Premijer Crne Gore Dritan Abazović čestitao je Jakovu Milatoviću na pobjedi na predsjedničkim izborima.

“Čestitam Jakovu Milatoviću izbor za prvog europskog predsjednika u povijesti Crne Gore! Misija je završena. Pred Crnom Gorom je svijetla budućnost”, napisao je Abazović na društvenim mrežama.

Poručio je da će zajedno raditi za europsku, građansku i ekološku državu.

Obraćanje Mile Đukanovića

Crna Gora je izabrala. Ja nisam njen izbor. Poštujem izbor. Želim predsjedniku da bude uspješan jer će tako i Crna Gora biti uspješna. Želim se zahvaliti svima koji su meni dali povjerenje. Svih ovih 30 godina. Nekada su ti glasovi bili dovoljni za većinu, u ovom trenutku, nažalost, nisu.

Ponosan sam na ogromnu podršku koju sam dobio u sredinama u kojima većinu čine manjinski narodi. Želim se posebno zahvaliti ljudima koji su došli u Crnu Goru da bi glasali iako žive negdje dalje.

Mislim da je sada jako važno da Crna Gora napravi i sljedeći izbor, to je onaj koji je zakazan za lipanj, to su parlamentarni izbori.

Nekada na izborima pobjeđujete, nekada gubite. Mislim da smo pokazali apsolutnu odgovornost narodu Crne Gore. Što se mene tiče, građanska, multietnička, demokratska Crna Gora ostaje moja ljubav i ono čemu ću biti posvećen do kraja života.

Trudit ću se da do kraja mandata obavim svoje poslove na najbolji mogući način. Ja prihvaćam ovakav sud demokratske javnosti Crne Gore i želim Crnoj Gori sve najbolje i da novi predsjednik doprinese daljnjem ekonomskom i demokratskom prosperitetu naše države.

Pogledajte kako Milatović slavi

Slavlje u stožeru Jakova Milatovića nakon pobjede na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori

Veliki broj prisutnih u stožeru Jakova Milatovića slavi uz pjesmu i alkohol. Prisutni u pjevaju pjesmu Lepe Lukić Leti, leti, bijeli golube koja govori o crnogorskim gradovima i crnogorskom porijeklu.

Za razliku od slavlja na ulicama Podgorice i drugih gradova, gdje su u fokusu srpske zastave, u stožeru Europe sad vijori se crnogorska zastava.

Obraća se Milatović

“Večeras je noć koju smo čekali više od 30 godina i neka nam je sa srećom ova pobjeda svih nas. Ovo je pobjeda pomirene Crne Gore. Večeras je Crna Gora rekla presudno zbogom ovom prevaziđenom režimu gospodina Đukanovića i rekla da europskoj Crnoj Gori”, rekao je.

Milo, lopove, ori se stožerom novog predsjednika Milatovića.

“Vidite i večeras ovdje kakva je ovo sila zajedničke Crne Gore, ovo je zajednička pobjeda, povijesna”, nastavio je.

Mi smo večeras sa svim građankama i građanima rekli jedno zbogom korupciji i kriminalu. Nikad više. Rekli smo dobro večer jednoj bogatijoj, uspješnoj, europskoj Crnoj Gori. Večeras želim poručiti da mi je srce veliko jer sam dobio toliko povjerenje građana. Obećajem da ću istinski biti predjsednik svih građana i građanki Crne Gore. Nikada nas viće neće dijeliti, osiromašivati. Crna Gora ide ka zemlju pravde, povjerenja, zajedništva, europska Crna Gora. U narednih pet godina ćemo uvesti Crnu Goru u Europsku Uniju, obećajem. Nikada više neće ići trzavice iz Crne Gore prema našim susjedima i zemljama Zapadnog Balkana. Mi želimo europski Zapadni Balkan.

Rekli smo veliko zbogom posljednjem dikatoru u Europi. Zato ja večeras reći hvala svim ljudima koji su u prethodnih 30 godina nosili baklju slobode koja je zasjala večeras.

Crnu Goru nikad više neće voditi neuspješni i nedemokratski ljudi.

Danas je povijesni dan, povijesna večer. Molim vas da dostojanstveno to proslavimo”.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

40 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

40 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Bunoza o izboru hrvatskog člana Predsjedništva BiH: Prema sadašnjem zakonu glas Hrvata ne vrijedi ništa, konstitutivni smo narod, i to nikome ne smeta. Kako...

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Davor Bunoza govorio je o zakonima koji čekaju na usuglašavanje i usvajanje te je,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -