Petak, 18 listopada, 2024

Riga šalje vozila zaplijenjena od pijanih vozača u Ukrajinu

Vrlo

RIGA – Isporuka prvih osam automobila, zaplijenjenih od pijanih vozača u Latviji, poslana je u Ukrajinu kao pomoć, prema podacima Latvijske uprave državnih prihoda.

Portal “Delphi” objavio je, pozivajući se na ovu službu, da su vozila jučer predata aktivističkom pokretu “Agendum” za dalju isporuku ukrajinskim snagama.

Automobili će biti prebačeni vojnim jedinicama Ukrajine, regionalnoj bolnici u regiji Vinica i Teritorijalnom medicinskom udruženju okruga Kupyan, navodi se u izvješću.

U isporuci su bila vozila proizvođača “Honda”, “Toyota”, “Volvo”, “Volkswagen” i “Opel” od 1999. do 2011. godine, a ukupna preliminarna cijena vozila procijenjena je na 18.500 eura.

Latvijski parlament je 2022. izmijenio zakon o potpori Ukrajini, čime je omogućeno doniranje vozila oduzetih pijanim vozačima u Latviji.

Prema zakonskim izmjenama, pijanim vozačima oduzima se automobil ako imaju više od 1,5 promila alkohola ili droge u krvi ili ako odbiju testiranje.

- Advertisement -

18 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

18 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -