Petak, 18 listopada, 2024

NOVA PUTINOVA STRATEGIJA: Rusija planira iscrpiti ukrajinske snage umjesto da ih porazi

Vrlo

Ruska strategija za osvajanje Ukrajine promijenila se prema obavještajnom ažuriranju Obrambene obavještajne službe, organizacije unutar ministarstva obrane Velike Britanije.

“Od 2014. godine, ruski strateški cilj u Ukrajini vrlo je vjerojatno dosljedan: kontrolirati svog susjeda”, napisala je Obrambena obavještajna služba u svom dnevnom ratnom ažuriranju na Twitteru.

Britanska obavještajna skupina istaknula je da su više od osam godina Vladimir Putin i njegovi vojni dužnosnici slijedili ruski cilj u Ukrajini kroz politiku nadzora i poticanjem rata u regiji Donbasa u zemlji dok su anektirali Krim.

“Rusija se 24. veljače 2022. okrenula novom pristupu i pokrenula sveobuhvatnu invaziju kojom je pokušala zauzeti cijelu zemlju i svrgnuti njezinu vladu”, napisala je Obrambena obavještajna služba, iako su primijetili da takav pristup nije uspio.

“Do travnja 2022. godine”, dodala je britanska obavještajna organizacija, “Rusija je shvatila da je to propalo i usredotočila se na širenje i formaliziranje svoje vladavine nad Donbasom i jugom. Ostvario je spor i iznimno skup napredak”.

Spor i skup napredak Rusije u Ukrajini glavni je razlog zašto je Obrambena obavještajna služba predvidjela da su Putin i njegovi vojni planeri vjerojatno promijenili svoju cjelokupnu strategiju u onu koja pogoduje snagama Rusije, odnosno njezinim rezervama radne snage.

Putinova nova strategija

 

- Advertisement -

5 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -