Četvrtak, 24 listopada, 2024

ČUVAJU SE TRADICIJA I OBIČAJI: Skupina navijača kamenovala autobus s mladim igračima iz Bijeljine

Vrlo
- Advertisement -

Policija Brčko distrikta BiH jučer u 22.42 sati zaprimila je anonimnu prijavu da bi u sali Javne ustanove Ekonomska škola, gdje se odigravao turnir u malom nogometu, manja grupe navijača mogla narušiti javni red i mir.

– Odmah nakon zaprimanja prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su utvrdili da je u toku futsal utakmica kupa Republike Srpske za juniore između KMF Brčko Zdravlje i KMF Radnik-Siti iz Bijeljine. Sve okolnosti i ponašanje pojedinih navijača zbog kojih je organizator podnio prijavu policiji o mogućem narušavanju javnog reda mira će biti istražene i dokumentirane, te će prema identificiranim počiniteljima biti poduzete zakonom propisane mjere i radnje – navodi se u priopćenju Policije Brčko distrikta BiH.

U priopćenju je naglašeno da je nakon završetka utakmice, prilikom odlaska autobusa koji je prevozio igrače KMF Radnik-Siti iz Bijeljine, za sada skupina nepoznatih osoba izazvala incident napadom na autobus.

– O napadu na autobus, informiran je dežurni tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta BiH radi utvrđivanja elemenata kaznenog djela, te se poduzimaju intenzivne istražne radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti i motiva pod kojima se navedeni događaj dogodio kao i identificiranju osoba koja se dovode u vezu s ovim događajem – navodi se.

Predstavnici Kluba malog futsala „Radnik“ iz Bijeljine oglasili su se priopćenjem za javnost u kojem osuđuju sinoćni incident s konstatacijom „da ih nemile scene vraćaju u prošlost“.

– Svi koji poznaju stanje u KMF Radnik MD Shop znaju da su svi ljudi raznih nacionalnosti dobrodošli u naš klub. Poslije turnira u Sarajevu, gdje su napadnuti Srbi, pa nakon ovih događa u Brčkom, što je sljedeće? Treba li netko nastradati pa da se svi zajedno zapitamo gdje mi to živimo? Pozivamo FSRS, NSBiH, medije, institucije, da kazne, osude ovakve napade i identificiraju počinitelje. Žalosno je što je to radila skupina mladića od 17 do 20 godina – stoji u priopćenju Radnika.

Sinoćnji incident osudio je i predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić i zatražio od lokalne policije da hitno istraži incident./HMS/

- Advertisement -

12 KOMENTARI

guest

12 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zašto medicinski kanabis čeka onkraj “europskog puta”?

Na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, šef Kluba SDP-a, Saša Magazinović, ponovno je podignuo pitanje legalizacije medicinskog kanabisa,...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -