Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Bradara i Stojanović bez Lende postigli dogovor i izabrali rukovodstvo FBiH

Must Read

Članovi rukovodstva Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara i Igor Stojanović, dogovorili su se danas bez trećeg člana – Refika Lende, da Bradara bude predsjednica, a Stojanović i Lendo potpredsjednici FBiH.

Ovaj dogovor je postignut nakon što se Lendo ni danas nije odazvao na treći uzastopni sastanak. Bradara naglašava da su ona i Stojanović shvatili da se Lendo ne želi dogovarati.

– Lendo se ni danas nije pojavio, te smo iskoristili svoje ustavne ovlasti i nadležnosti, te proveli proceduru izbora predsjednika i potpredsjednika Federacije. Odluku smo proslijedili Zastupničkom domu na dalje odlučivanje. Smatramo da ovaj proces treba završiti sukladno Ustavu u što skorijem razdoblju – izjavila je Bradara.

Naglašava da će nova Vlada FBiH biti uspostavljena nakon glasovanja u Zastupničkom domu i čim dođe potvrda od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP).

Stojanović ističe da su obaviještene sve instance, uključujući CIK, OHR i oba doma Parlamenta FBiH, te da je Nermin Nikšić i dalje po dogovoru kandidat za premijera.

Kako je kazao, želi da se Vlada FBiH formira nakon četiri i pol godine, a uopće mu nije bitno koju će on funkciju obnašati.

– Nije mi bitno jesam li predsjednik ili potpredsjednik, već da se otkoče procesi koje trenutno koči isključivo Lendo – kazao je Stojanović.

Dodao je da u slučaju da Lendo nastavi kočiti procese, onda bi se trebao uključiti visoki predstavnik i neke druge instance./Fena/HMS/

- Advertisement -

22 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Dodik će predložiti da dan RS-a bude na Dan prvog srpskog ustanka

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik rekao je da će na svesrpskom saboru u Beogradu predložiti da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -