Petak, 18 listopada, 2024

HALILAGIĆ: Očekujemo transportere. Neka ih i za parade. A i zlu ne trebalo

Vrlo
“Očekujemo transportere. Neka ih i za parade. A i zlu ne trebalo”, objavio danas na Facebooku premijer Tuzlanske županije Irfan Halilagić iz SDA, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Ova Halilagićeva objava neodoljivo podsjeća na izjavu njegovog stranačkog šefa Bakira Izetbegovića koji je još 2018. godine kazao da se u bošnjačkom dijelu Federacije BiH proizvodi oružje za tržište i za “ne daj Bože“ .

Inače, vlast u Tuzlanskoj županiji u prošloj i ovoj godini pokrenula je velika ulaganja u opremanje policije, pa je tako Upravi policije MUP-a TŽ u 2023. godini na raspolaganju gotovo 14,3 milijuna KM za nabavke naoružanja, opreme i obuku kadra.

Između ostalog, jedna od značajnijih nabava su i transporteri, koje policija u TŽ nikada nije imala.

– Tenderska procedura za nabavku transportera za Upravu policije MUP-a TŽ je okončana. Uplaćen je avans u iznosu od 2,2 milijuna KM, što je polovica ukupne cijene. Rok isporuke je šest mjeseci, ali imamo obećanje da će isporuka biti do 22. svibnja, odnosno Dana policije TŽ- rekao je za portal Faktor premijer TŽ Irfan Halilagić.

Navezano na temu nabave transportera Hailagić je na Facebooku napisao ratnohuškački osvrt spominjući izraz “zlu ne trebalo” te je svojatao Bosnu i Hercegovinu kao domovinu primarno većinskog bošnjačkog naroda.

U nastavku Halilagićev osvrt prenosimo u cijelosti:

“Svjesni smo naše odgovornosti kao najbrojnijeg naroda. Trpljenje je naš usud, cijena koju plaćamo da imamo državu. Kakvu, takvu. Nama jedinu!

I tu smo cijenu prihvatili da plaćamo.

No to ne znači da smo pasivni ili naivni.

To ne znači da nas embargo na uvoz oružja ili embargo na demokraciju (kako jučer reče član predsjedništva BiH g. Komšić), mogu zaustaviti.

Izgovorena i napisana riječ je najmoćnije oružje. Mi smo u udžbenike povijesti napisali da je neustavan, da je uvod u genocid, etničko čišćenje, silovanja, ubijanje djece, žena, staraca. Da je sve to u presudama najviših svjetskih sudskih instanci, “teških” 1000 godina zatvora.

Djeca o tome od rujna uče u školama. Nema više generacija koja će imati kolektivnu amneziju ili rupu u sjećanju o sebi i svojoj prošlosti.

Ekonomija, da. Socijala, da. Zdravstvo, da. Sport, da. Infrastruktura, da. Slobodno društvo, da. Borba protiv korupcije, da.

Ali i sigurnost, DA.

Očekujemo transportere.

Neka ih i za parade.

A i zlu ne trebalo”, napisao je Halilagić na Facebooku.

- Advertisement -

16 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

16 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -